ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI.15 octombrie 2022
La data de 15 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier, cei ai Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti, cei ai Poliţiilor orăşeneşti Plopeni, Slănic şi Vălenii de Munte, precum şi cei ai Secţiilor Rurale de Poliţie Drajna şi Cocorăştii Colţ, au organizat şi desfăşurat 6  acţiuni, pe mai multe linii de activitate, pe raza judeţului.
Obiectivele celor 6 acţiuni au fost combaterea nerespectării dispoziţiilor legale privind regimul legal de viteză, precum şi combaterea celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere, descurajarea elementelor infracţionale şi combaterea fenomenelor cu impact stradal, avându-se în vedere şi prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun şi produse din tutun. 
Acţiunile s-au desfăşurat în municipiul Ploieşti, pe raza oraşelor Vălenii de Munte, Plopeni şi Slănic, precum şi în mai multe comune din judeţ. 
Astfel, pe linie rutieră, poliţiştii rutieri au controlat aproximativ 450 de autovehicule, efectuând în total 200 de testări cu aparatul etilotest.
În acest context au fost aplicate 184 de sancţiuni contravenţionale, 142 dintre ele fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, precum şi 11 bicicliştilor depistaţi sub influenţa alcoolului.
Pentru neregulile constatate au fost reţinute şi 8 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.
Totodată, conform  Legii nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale cu ocazia constatării unor fapte de această natură.
Valoarea sancţiunilor este de peste 81.500 de lei.
Cu ocazia controalelor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova, la 12 societăţi comerciale din zona Obor Ploieşti, poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.500 de lei, fiind constatate şi 3 infracţiuni conform Legii nr.84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice. 
Sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor OG nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, respectiv Legii nr.207/2015- Codul de Procedură Fiscală. 
Totodată, poliţiştii au confiscate 81 de articole vestimentare în valoare de 13.600 de lei, precum şi suma de 1.732 de lei. 
Poliţiştii prahoveni desfăşoară permanent acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii tuturor faptelor de natulă penală sau contravenţională.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ