Soferi din Prahova  depistaţi de poliţişti conducând sub influenţa substanţelor psihoactive sau a băuturilor alcoolice

La data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 13:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, au oprit, pentru control, pe Bulevardul Carol I, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Telega.

Având în vedere comportamentul conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

 

În noaptea de 13 spre 14 octombriea.c.,  în jurul orei 01:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Badea Cârţan din oraş, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 50 ani, din staţiune.

Întrucât bărbatul halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Tot noaptea trecută,  în jurul orei 02:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Cameliei din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din municipiu.

Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Sursa:IPJ Prahova 

Foto cu caracter ilustrativ