Prahoveni depistaţi la volan, deşi consumaseră băuturi alcoolice sau cu permis de conducere suspendat

La data de 9 octombrie a.c., în jurul orelor 08:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Mihai Bravu din municipiu au observat un autoturism al cărui conducător auto a oprit cu aproximativ 150 de metri până în echipajul de poliţie, iar de la volanul autoturismului a coborât un bărbat şi în locul acestuia s-a urcat o femeie.

Poliţiştii s-au deplasat de îndată la autoturismul în cauză, unde au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Valea Călugărească, dar şi pe pasageră, ca fiind soţia acestuia.

În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce cu Restricţii – Suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

 

Tot ieri, 9 octombrie a.c., în jurul orei 17:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost sesizaţi de către un conducător auto din trafic, cu privire la faptul că pe strada Ţepeş Vodă din oraş s-ar fi produs un accident rutier cu pagube materiale.

Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au găsit autoturismul în cauză, condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din oraşul Mizil, care ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

 

 

Sursa:IPJ Prahova