Judetul Prahova.Dosare penale întocmite pentru nerespectarea legislaţiei privind regimul deşeurilor
La data de 5 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au continuat controale la societăţi comerciale pe raza oraşului Plopeni şi a comunelor arondate, pe linia respectării legislaţiei regimului deşeurilor.
 
Astfel, la o societate comercială din comuna Cocorăştii Misli având ca obiect de activitate construcţiile civile au fost identificate mai multe aparate de aer condiţionat, conţinând freon, depozitate direct pe sol, deşi societatea nu deţine autorizaţie de mediu.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.
 
În cadrul controlului efectuat la o altă societate comercială din comuna Blejoi, ce are ca obiect de activitatea de demontare/dezasamblare auto, s-au constatat, în curtea societăţii, scurgeri de produs(ulei uzat) direct pe sol. 
 
Totodată societatea nu a întreprins demersurile necesare în vederea eliminării ecologice a freonului din sistemul de climatizare al mai multor autoturisme.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  poluarea, prin evacuare, în atmosferă sau pe sol, a unor deşeuri ori substanţe periculoase şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ/Politia Romana