Tânărul ploieştean Sebastian Savulescu mobilizeaza comunitatea din Ploiesti pentru salvarea vietii unei mame

Doamna Xantipa Cristina Matei (44 ani), este mama a zece copii şi locuieşte în satul Puchenii Moşneni (comuna Puchenii Mari), judeţul Prahova.

 

În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, tânărul ploieştean Sebastian Savulescu împreună cu Dragoş Machitescu (Peluza Latină- Petrolul Ploieşti) au descoperit cazul familiei Matei.

Familia Matei a locuit în aceeaşi curte cu fam. Ianculescu, familie care a rămas fără casă după incendiu puternic din data de 23 decembrie 2017.

Mama celor zece copii din familia Matei, diagnostic crunt... cancer decol uterin (bioptic tumoral cu aspect H.P. de carcinom scuamos necheratinizant slab diferenţiat (G3),), invaziv (pTx). Multiple fragmente tisulare, albicioase, unul brun, cu dimensiuni între 1.2/1/0.5 cm şi 0.5/0.5/0.2 cm, prelucrate integral) este diagnosticul medicilor, diagnostic pus de medical specialist pe data de 12 septembrie 2017.

Din spital în spital.

Primul spital la care a fost internată - Spitalul Municipal (Schuller) Ploieşti, acolo unde a urmat un tratament şi chimio terapie, apoi la Spitalul Judeţean Ploieşti, aici urmând alt tratament pentru că a avut hemoragie.

Pe data de 13 noiembrie 2017 a ajuns de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila

 Bucureşti, la această unitate sanitară a urmat 31 de şedinţe - radio terapie.

Înainte de a ajunge la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila a fost internată (din nou) la Spitalul Municipal (Schuller) Ploieşti la secţia de oncologie, sub supravegherea doamnei doctor Maria Crivat, acolo unde a făcut 3 şedinţe de chimo terapie apoi a ajuns la Bucureşti.

Mobilizare pentru doamna Matei.

Timp de câteva zile,” amfitrionul “cazului ploieşteanul Sebastian Savulescu împreună cu Dragoş Machitescu (Peluza Latină) au căutat un medic de chirurgie, efortul celor doi tineri a dat rezultate urmând ca doamna Matei să fie primită la Spitalul Fundeni pentru a efectua 2 şedinţe de brachy, apoi operată.

Examenul RMN la  o clinica privată  din   Bucuresti .

Datorită unei tinere din Ploieşti, doamna Matei va efectua pe data de 21 ianuarie a.c., un examen RMN la Clinica privata  din   Bucuresti , dupa  confirmarea doctorului chirurg de la Spitalul Fundeni .

Menţionăm că acest caz este sub tutela tânărului ploieştean Sebastian Savulescu, acesta preluând cazul ( pe 30 decembrie 2017 )  la iniţiativa lui Dragoş Machitescu şi Peluzei Latine (o grupare de suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti), iar Info Ploieşti City este partener mass-media.

P.S. În cursul zilei de azi a fost achitata şi o factură de Electrica  în cuantum de 1 375,64 lei, factura restanta pentru  două familii.