COMPETIŢIA NAŢIONALĂ DE NATAŢIE SPECIAL OLYMPICS ROMÂNIA  aduce la start 60 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale

Fundaţia Special Olympics din România organizează pe data de 4 şi 5 octombrie Competiţia Naţională de Nataţie Special Olympics România, desfăşurată cu sprijinul Accenture, la bazinul acoperit al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti.

Evenimentul va reuni la start 60 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale din mai multe judeţe ale ţării. Fiecare sportiv va concura la două probe, la alegere între cele de 25 de m., 50 de m. sau 100 de m. şi dintre procedeele Liber, Bras, Spate sau Fluture. Pe 4 octombrie vor fi calificările – împărţirea pe grupe valorice, pe 5 octombrie finalele şi ceremoniile de premiere.

Înotul este unul dintre sporturile favorite ale BRAVILOR Special Olympics, cu rezultate remarcabile şi la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi din 2019 dar şi la Jocurile Internaţionale din Malta din primăvara acestui an.

Competiţia este un bun test de pregătire în avanpremiera Jocurilor Mondiale de Vară Special Olympics de anul viitor de la Berlin.

De câte ori avem prilejul să ne reunim cu sportivii în competiţii în care ei să îşi arate potenţialul, o facem cu mare drag. Înotul este benefic pentru sănătate şi faptul că le dăm ocazia sportivilor noştri cu dizabilităţi să fie încurajaţi, aplaudaţi şi medaliaţi la scenă deschisă este întotdeauna un pas important spre incluziune. Ambiţia cu care aceştia concurează şi dorinţa lor de a fi pe podium arată că sunt la fel ca oricare alt sportiv de performanţă. În competiţiile Special Olympics, sportivii se autodepăşesc şi timpii lor devin mai buni. De aceea credem că merită să fie văzuţi şi cunoscuţi. Faptul că avem alături de noi compania Accenture care a sprijinit financiar acest eveniment dar şi cu voluntari, ne demonstrează încă o dată că numai împreună şi în mijlocul comunităţilor #SuntemDeNeoprit” – a declarat Cristian Ispas, Director Naţional Special Olympics România.

 „Performanţele înotătorilor Special Olympics sunt cea mai bună dovadă a faptului că fiecare persoană, indiferent de dizabilităţile vizibile sau invizibile, îşi poate atinge potenţialul, cu susţinere din partea noastră, a tuturor. Una dintre priorităţile noastre, la Accenture, este să creăm o cultură a egalităţii în cadrul companiei şi în comunităţile din care facem parte. De aceea, suntem alături de organizaţiile care aduc o schimbare în acest sens, atât prin sprijin direct, cât şi prin contribuţia colegilor noştri voluntari,” a declarat Gina Sotir, Inclusion & Diversity Lead la Accenture România.

Pentru Special Olympics România este prima competiţie naţională de înot după perioada pandemiei, acest lucru aducând la start un număr de 60 de tineri din 15 judeţe din ţară, tineri care reprezintă cluburi sportive şi organizaţii dedicate sportului pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale.

Voluntari vor fi angajaţi ai companiei Accenture, studenţi şi profesori de la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, antrenori şi însoţitori de delegaţii.

Competiţia Naţională de Nataţie Special Olympics se desfăşoară cu sprijinul financiar primit de la compania Accenture. Partenerii evenimentului sunt Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, care a oferit accesul gratuit la bazinul de înot de 25 de metri, în cele două zile de competiţie şi Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti care va asigura arbitrajul competiţiei.

Despre Special Olympics România:

Special Olympics este o mişcare globală care valorifică potenţialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilităţi intelectuale să fie acceptate şi implicate ca membri activi ai comunităţilor din care fac parte, pentru a crea o societate respectată şi incluzivă pentru noi toţi. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate şi educaţie, Special Olympics luptă împotriva pasivităţii, a nedreptăţii şi a intoleranţei. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale să fie cetăţeni activi ai comunităţii.

Informaţii şi fotografii despre Special Olympics România sunt disponibile pe www.specialolympics.ro, Facebook/Instagram @specialolympicsromania/.

Despre Accenture

Accenture este o companie globală de servicii profesionale cu capacităţi de top în domeniul digital, cloud şi securitate. Combinând o experienţă de neegalat şi competenţe specializate în peste 40 de industrii, oferim servicii de strategie şi consultanţă, tehnologie şi operaţiuni şi Accenture Song - toate acestea fiind susţinute de cea mai mare reţea de centre de tehnologie avansată şi operaţiuni inteligente din lume. Cei 721.000 de oameni ai noştri îndeplinesc în fiecare zi promisiunea tehnologiei şi a ingeniozităţii umane, deservind clienţi din peste 120 de ţări. Îmbrăţişăm puterea schimbării pentru a crea valoare şi succes comun pentru clienţii, oamenii, acţionarii, partenerii şi comunităţile noastre. Vizitaţi-ne pe accenture.ro.

Sursa:Comunicat Fundaţia Special Olympics din România