POLITISTII PRAHOVENI AU CONTINUAT ACŢIUNILE BLITZ.Rezultate din data de 30 septembrie 2022
 
Pe tot parcursul zilei de ieri, 30 septembrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat mai multe acţiuni de tip ’’BLITZ’’, pe mai multe intervale orare, pe Drumul Naţional 1, în oraşul Vălenii de Munte şi pe raza comunelor Apostolache, Bălţeşti, Drajna, Sângeru şi Podenii Noi. 
 
Astfel, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, cei ai Secţiilor Rurale de Poliţie Apostolache, Bălţeşti şi Drajna au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum şi pentru descurajarea elementelor infracţionale. 
 
Pe tot parcursul zilei au fost controlate peste 250 de autovehicule şi au fost efectuate peste 50 de testări cu aparatul etilotest, în vederea depistării conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului. 
 
De asemenea, au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, 25 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 10 pentru indisciplina pietonilor. 
 
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 22.000 de lei. 
 
În urma abaterilor constatate, au fost reţinute 5 permise de conducere şi două certificate de înmatriculare.  
 
Vă reamintim faptul că poliţiştii prahoveni sunt în permanenţă pe drumurile publice din judeţ pentru menţinerea climatului optim de siguranţă rutieră şi de ordine publică.
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ