Poliţiştii prahoveni  au serbat Ziua Internaţională a Persoanelor Varstnice

În fiecare an, la data de 1 octombrie, este celebrată Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, motiv pentru care, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au vrut să marcheze această zi, transformând gândurile bune în fapte.

Astfel, la data de 30 septembrie a.c., aceştia au ales să o viziteze pe doamna Lucica din satul Valea Unghiului, care ne promisese în luna decembrie a anului trecut, într-o vizită anterioară, că va zâmbi tot anul pentru faptul că i-am deschis poarta în toiul iernii.

Ieri, pe doamna Lucica am găsit-o tot în pridvorul casei, ca anul trecut, bucurându-se de bătrâneţea ei în căsuţa de poveste din mijlocul satului.

I-am deschis din nou poarta şi am fost lângă ea pentru puţin timp, bucurându-i sufletul frumos.

Călătoria noastră nu s-a încheiat atât de repede. Drumul ne-a dus mai apoi în oraşul Slănic, făcându-i o vizită celui care, a fost colegul nostru, pentru o zi.

Nu puteam uita de "celebrul" nea Costică, cel care, la vârsta dumnealui onorabilă de 80 de ani a pus de un flagrant cu poliţiştii Oraşului Slănic.

Fie ca fiecare bătrân, oamenii buni, bunicii– mai ales cei singuri – să primească vizita unui înger, pentru a-şi aminti că nu sunt singuri! Bunicii ne sunt rădăcinile, iar fără rădăcini ne pierdem identitatea.

Sursa:IPJ Prahova