Până pe 31 octombrie 2022, organizaţiile non profit şi unităţile de învăţămînt pot aplica la Fondul Ştiinţescu Prahova - Hub-uri educaţionale.

Fundaţia Comunitară Prahova, cu susţinerea partenerilor locali, oferă finanţări nerambursabile pentru proiecte educaţionale care stimulează pasiunea pentru ştiinţe în rândul copiilor şi tinerilor.

 Fondul Ştiinţescu ediţia 03 este implementat în judeţul Prahova de Fundaţia Comunitară Prahova, în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi Federaţia Fundaţiilor Comunitare din Romania, finanţat la nivel local de Colen Impex, Equilibrum Residence, Aquila, Britt Construct, RBC Gas, Ina Dent, Grupul Observatorul Prahovean şi Farmacia Farmex.

Valoarea totală a fondurilor acordate prin programul Fondul Ştiinţescu 03 – Hub-uri Educaţionale este de 86.000 lei. Fiecare proiect finanţat poate beneficia de o finanţare de 21.500 lei, iar contribuţia fiecărui aplicant trebuie să fie de minim 10% din valoarea totală a proiectului, fie în bani, fie în natură.

 În afară de finanţare, oferim celor interesaţi să deruleze astfel de proiecte instruire şi consultanţă pentru scrierea şi implementarea proiectelor.

Activităţie se vor desfăşura în perioada noiembrie 2022 – noiembrie 2023.

La Fondul Ştiintescu pot aplica:

  • Organizaţii non-guvernamentale (inclusiv asociaţii studenţeşti, asociaţii de părinţi, asociaţii ale şcolii),

  • Unităţile de învăţământ.

  •  

Cum aplici?

Găseşti pe site-ul https://prahova.stiintescu.ro formularele standard în format editabil: formularul de narativ, formularul de buget şi planificarea activitatilor.

Înscrierea proiectului se va face prin completarea online a formularului narativ şi încărcarea în platforma online (https://fundatiacomunitaraprahova.grantmanager.ro/ ) a următoarelor documente:

  • Bugetul Proiectului;

  • Calendarul de activităţi (GANTT);

  • C.V.-ul coordonatorului de proiect;

  • Alte documente relevante (planse, poze).

Termenul limită pentru completarea şi transmiterea formularului online: 31 octombrie 2022

Ştiinţescu se află la ediţia 3.0 iar ideea de hub-uri educaţionale este un nou nivel în domeniul asimilării cunoştinţelor în ştiinţe, tehnologie, inginerie şi matematică. Acesta, ca de fiecare dată, este un prim pas spre un viitor în care vrem să privim cu încredere”, susţine Bianca Daniţă, coordonator program.

Programul este susţinut de Romanian-American Foundation şi în alte zone din ţară: Bucureşti, Sibiu, Iaşi, Cluj, Braşov, Bacău, Ţara Făgăraşului, Oradea, Mureş, Odorheiu Secuiesc şi Galaţi, prin competiţii similare de proiecte, desfăşurate de fundaţiile comunitare locale.

Fondul Ştiinţescu Prahova este un fond privat de finanţare nerambursabilă, coordonat la nivel local de către Fundaţia Comunitară Prahova. În perioada 2017 – 2021 au fost acordate 26 granturi cu o valoare totală de 195.000 lei pentru ca peste 2.000 de elevi din 8 comunităţi prahovene să îndrăgească ştiinţele.

Sursa:Comunicat Fundatia Comunitara Prahova