Avarie la Rafinaria Petrobrazi. Oamenii din Barcanesti s-au trezit cu o pulbere alba pe masini si un miros atipic
 
Comisarii Garzii de Mediu Prahova anunta o avarie produsa la OMV PETROM PETROBRAZI in data de 28.06.2022 , la instalaţia de Cracare Catalitică. Au fost afectaţii locuitorii din Bărcăneşti şi cei din zona Mănăstirii Ghighiu.
 Oamenii s-au trezit cu o pulbere albă pe maşini şi cu un miros atipic. Problema a fost anunţată prin apel la numarul unic de urgenta 112.
 
“Din primele informaţii obţinute de la faţa locului, avaria s-a produs ca urmare a căderii de tensiune din staţia electrică proprie a operatorului, astfel s-a oprit accidental funcţionarea cazanelor de abur ceea ce a condus la oprirea forţată a mai multor instalaţii tehnologice.
În procesul de repornire al instalaţiei tehnologice de Cracare Catalitică, ca urmare a unor defecţiuni tehnologice la sistemul de separare catalizator de gazele arse, acestea nu au mai urmat traseul de filtrare , ceea ce a condus la eliberarea în atmosferă de pulberi de catalizator (praf de culoare albă) cu miros sfecific acestuia provocând disconfort locuitorilor din împrejurimi.