DGASPC Prahova organizeaza cea de a V-a ediţie a evenimentului sportiv ”Cupa Toamnei la minifotbal”

În cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, pentru iubitorii activităţilor în aer liber şi ai sportului în general, luna septembrie a devenit deja o tradiţie pentru organizarea competiţiilor sportive. Astfel, în data de 29 septembrie 2022 se organizează cea de a V-a ediţie a evenimentului sportiv ”Cupa Toamnei la minifotbal”, eveniment dedicat persoanelor adulte cu dizabilităţi, rezidente în unităţile de asistenţă socială aflate în structura instituţiei noastre.

Scopul acestei acţiuni este de a oferi participanţilor posibilitatea de a interacţiona în mod plăcut şi totodată sănătos cu colegii lor din celelalte centre, de a se bucura de atmosfera fiecărui meci şi de clipele petrecute împreună, atât pe teren cât şi ca suporter.

Gazda evenimentului sportiv din acest an este Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Câmpina, din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova. La competiţie sunt înscrise 4 centre rezidenţiale: Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihitrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Filipeştii de Târg şi Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Câmpina.

Echipele vor fi susţinute de majorete, beneficiari din toate centrele rezidenţiale şi de cei care le sunt mereu aproape, personalul centrelor.

De asemenea, un prilej în plus de sărbătoare în fiecare toamnă este 1 octombrie - Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice, iar beneficiarii din unităţile de protecţie pentru persoane adulte din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova sărbătoresc acest eveniment împreună cu cei care acum le sunt a doua familie.

Cu emoţie şi sensibilitate seniorii au pregătit, împreună cu cei care le sunt alături în fiecare zi, o serie de activităţi şi momente speciale, prin care vor crea o atmosferă de bucurie şi sărbătoare, dorind să transmită un mesaj şi o imagine optimistă despre vârsta a III-a, despre ceea ce reprezintă înţelepciunea şi experienţa de viaţă acumulate de-a lungul timpului.

 În unităţile de asistenţă socială se vor organiza programe artistice de muzică şi poezie, competiţii de jocuri de table şi rummy, se vor depăna cele mai frumoase amintiri ale vieţii, doamnele se vor bucura de momente de relaxare şi ritualuri de înfrumuseţare, iar atmosfera de sărbătoare va fi completată cu mese festive şi programe de muzică şi dans. La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihitrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi beneficiarii au pregătit un moment special sugestiv intitulat ”La un ceai şi o cafea, poveşti despre viata mea, 11 poveşti în 60 de minute”.

Cu această ocazie dorim tuturor bunicilor sănătate, linişte, viaţă lungă, să fie înconjuraţi de oameni cu suflet mare şi să fie trataţi cu atenţia şi afecţiunea pe care o merită.

La mulţi ani tuturor persoanelor vârstnice!

Sursa:Comunicat DGASPC Prahova