Noutăţi de la Casa de Asigurări de Sănătate Prahova
In data de 28.09.2022, Casa de Asigurari de Sanatate Prahova  a organizat la sediul sau o conferinta de presa. La eveniment au luat parte atat reprezentantii presei locale, cat si reprezentantii CAS Prahova - domnul Catalin Maguleanu, director general si Daniela Enescu, Purtator de cuvant. 
Scopul conferintei a fost de a furniza cele mai noi informatii din domeniul asigurarilor de sanatate,  informatii de o deosebita importanta atat pentru asigurati, cat si pentru furnizorii care se afla in relatie contractuala cu CAS Prahova.
Discutiile au vizat imbunatatirea relatiei cu angajatorii in ceea ce priveste concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, rectificarea bugetara, problema deficitului de medici de familie, dar si informarea pacientilor cu privire la asistenţa medicală de specialitate din ambulatoriu pentru specialităţile paraclinice în cadrul unor programe naţionale de sănătate curative(hemoglobina glicozilata), prilej cu care au fost aduse clarificari pentru categoria de pacienti direct interesata.
 
Noutati:
31 de spitale, din care trei realizează valoarea de contract: Spitalul Municipal Ploiesti, Spitalul de Psihiatrie Voila din Campina, Spitalul de Pediatrie din Ploiesti.
Valorile contractuale AICI:
 
 15 laboratoare de analize din Prahova vor putea efectua gratuit hemoglobina glicozilată.
 
Trei localităţi fără medic de familie: Boldeşti Grădiştea, Cosminele, Păcureţi
In Boldeşti Grădiştea şi Păcureţi -pana in 2020 a existat medic familie
Motivul plecării: s-au mutat in alt judet/localitate
 
Sursa:C.A.S Prahova
Foto ilustrativ