IJP PRAHOVA.ACTIVITĂŢI EDUCATIV-PREVENTIVE LA 4 UNITĂŢI DE ÎNVĂŢĂMÂNT DIN MEDIUL RURAL DIN JUDEŢ
Copilăria este vârsta inocenţei. Ea trebuie să fie ţinta fiecărui om, indiferent de vârstă. Asta ne readuce aminte fiecare activitate în care păşim în lumea lor, a copiilor.
 
Fii un bun ascultător, atenţi la povestea pe care poliţistul ne-o citeşte, stând cu picioruşele încrucişate, ca în îndemnul de pe peretele clasei! - Aşa au ascultat prichindeii unei grădiniţe din comuna Ciorani o poveste citită de un poliţist. 
 
Apropierea poliţiştilor de copii pentru crearea sentimentului de siguranţă încă din primii ani de viaţă este importantă pentru noi. În acest mod contribuim la formarea unor buni cetăţeni.
 
În acest context, poliţiştii prahoveni continuă să se afle printre copii, de această dată, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ciorani mergând la Şcolile Gimnaziale Colceag, Inoteşti şi Parepa-Ruşani, precum şi la preşcolarii Grădiniţei din satul Colceag.
 
Discuţiile pe care poliţiştii le-au purtat cu preşcolarii şi şcolarii au fost adaptate la nivelul vârstelor lor, concentrându-se pe subiecte referitoare la siguranţa acestora.
 
Fie că vorbim de siguranţa lor când se deplasează pe stradă sau când se află la locul de joacă, atunci când vine vorba de cei mai mici, fie că vorbim de siguranţa în mediul online sau la şcoală, privindu-i pe elevii din ciclul gimnazial, poliţiştii le-au oferit copiilor diferite sfaturi pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor, de niciun fel. 
 
Siguranţa elevilor în unităţile de învăţământ, precum şi în zona adiacenta a acestora reprezintă una din principalele priorităţi ale poliţiştilor prahoveni, motiv pentru care, poliţiştii se vor afla permanent printre elevi, pentru o copilărie frumoasă, lipsită se evenimente nedorite.