Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat o nouă acţiune de tip BLITZ,  pe raza comunei Bucov.Rezultatele actiunii
 
La data de 26 septembrie a.c., în intervalul orar 06:00-08:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat o nouă acţiune de tip ’’BLITZ’’,  pe raza comunei Bucov. 
Scopul acţiunii a fost acela de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv, precum şi pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză. 
În acest context, au fost controlate aproximativ 100 de autovehicule, dintre care, 12 dube, fiind efectuate peste 40 de testări cu aparatele etilotest, dar şi 5 cu aparatul DrugTest. 
De asemenea, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, exemplificăm dintre acestea 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, 5 bicicliştilor, precum şi 3 conducătorilor auto care au fost depistaţi conducând sub influenţa alcoolului. 
Valoarea sancţiunilor este de peste 10.000 de lei. 
 
Poliţiştii rutieri vă recomandă: 
 
-nu depăşiţi viteza legală de deplasare, prevăzută de normele în vigoare; 
 
-nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat alcool sau substanţe psihoactive; 
 
-respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri; 
 
-purtaţi centura de siguranţă; 
 
-nu folosiţi telefonul în timp ce conduceţi un vehicul; 
 
- nu vă angrenaţi în alte activităţi de natură a vă distrage atenţia când sunteţi la volan; 
 
-să aveţi mereu asupra dumneavoastră documentele necesare prevăzute de lege.
 
Sursa:IPJ Prahova