POLITIA LOCALA PLOIESTI.Acţiuni pentru respectarea ordinii şi liniştii publice
Poliţia Locală Ploieşti prin Birourile de Ordine Publică a desfăşurat, în perioada 01 - 20.09.2022, acţiuni de asigurare a ordinii şi liniştii publice pe raza municipiului, de prevenire şi combatere a faptelor contravenţionale de orice natură, aplicând 229 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 53.380 lei. 
Poliţiştii locali au acţionat în mijloacele de transport în comun, împreună cu lucrătorii T.C.E., fiind legitimate şi avertizate 69 de persoane cu scopul de a preveni producerea unor fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială. De asemenea, s-a aplicat o sancţiune contravenţională, în valoare de 100 lei, unei persoane care a fost surprinsă că circula pe traseul 22B fără legitimaţie de călătorie şi a manifestat o atitudine jignitoare faţă de organele de control - în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 433/2015.
În cadrul activităţilor de patrulare specifice, în zona unităţilor de învăţământ stabilite în responsabilitate, poliţiştii locali au aplicat două sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 61/1991(R), în valoare de 250 lei fiecare, pentru pătrunderea fără drept a unor persoane în curtea Şcolii Gimnaziale „George Coşbuc”. 
În urma sesizărilor privind tulburarea ordinii şi liniştii publice în Parcul Dendrologic “Mihai Viteazul” şi a verificărilor întreprinse la faţa locului, poliţiştii locali au aplicat două avertismente proprietarilor de animale de companie care nu deţineau ecusoane emise de S.C. Servicii de Gospodărire Urbană pentru accesul în spaţiile special amenajate. Totodată, o persoană a fost sancţionată contravenţional cu suma de 500 lei, conform H.C.L. nr. 8/2007, pentru pătrunderea fără drept în parcul de joacă pentru copii însoţită de câinele pe care îl deţinea. 
Poliţiştii locali au patrulat, zilnic, în zonele aglomerate pentru a preveni apelarea la mila publică, iar în apropierea pieţelor agroalimentare în vederea stopării comerţului ambulant.
Foto ilustrativ