250 de burse la cursurile Logiscool - oferite pentru a susţine educaţia digitală a copiilor

250 de burse la cursurile Logiscool - oferite pentru a susţine educaţia digitală a copiilor


 

Logiscool lansează programul de burse „Drumuri deschise” şi îndeamnă copiii să-şi dezvolte abilităţile de programare, robotică sau creaţie promovând alfabetizarea şi educaţia digitală în rândul copiilor, mai ales că nevoia din ţara noastră este mai mare comparativ cu alte state din UE. Cele 250 de burse la cursurile digitale vor echipa elevii cu un set valoros de cunoştinţe, ghidându-i pas cu pas, pe parcursul unui an de studiu, să devină utilizatori de tehnologie încrezători şi conştienţi. Mai mult de atât, elevii vor putea să dezvolte propriile produse digitale, utilizând astfel timpul petrecut în faţa ecranelor într-un mod practic.


 

Cu peste 60 de locaţii în România, Logiscool - lider edutech -, are misiunea de a deschide orizontul spre lumea digitală copiilor şi adolescenţilor. Prin programul de burse “Drumuri deschise”, 250 de copii pasionaţi de mediul digital vor beneficia de un an de studiu în cadrul Logiscool România, fie la sediul şcolii, fie în mediul online. În funcţie de pasiunile lor, câştigătorii vor putea alege între cursuri de programare, robotică sau alte cursuri de competenţe digitale disponibile la şcoala Logiscool din oraşul lor.


 

Cursurile oferite drept bursă sunt atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi şi îşi propun să echipeze tinerii participanţi atât cu un set de abilităţi hard, precum crearea şi programarea de roboţi, gândirea de jocuri personalizate, cât şi cu abilităţi soft, prin activităţile de socializare cu copii de vârsta lor cu care împart aceeaşi pasiune, dar şi prin cele de autocunoaştere.

 

Vremurile actuale fac ca abilităţile digitale să fie o necesitate indiferent de vârstă, tehnologia fiind prezentă peste tot în viaţa de zi cu zi. Deşi mulţi copii ştiu să folosească tehnologia pentru joacă, Logiscool îşi propune să vină în întâmpinarea lor pentru a-i învăţa cum să folosească tehnologia şi în scopuri educative. 

Alfabetizarea digitală a devenit o abilitate de viaţă. De aceea, este important pentru copii să înceapă educaţia digitală cât mai devreme, într-un mediu sigur şi creativ, astfel încât să înţeleagă şi să gestioneze viitorul într-o lume bazată pe tehnologie.”- spune Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool Romania.

În 2022, datele furnizate de Comisia Europeană plasează România pe ultimul loc în UE la capitolul alfabetizare digitală, mai puţin de 30% dintre români având cunoştinţe digitale de bază. Astfel de iniţiative - cum este şi campania „Drumuri deschise” sunt esenţiale pentru a schimba raportul în favoarea alfabetizării digitale în viaţa de zi cu zi, cât şi la şcoală sau la locurile de muncă.

 

Cu o experienţă de peste cinci ani şi peste 40.000 de elevi, Logiscool a iniţiat şi continuă să consolideze  un mediu digital mai sigur şi accesibil pentru copiii de pretutindeni.

Cum poţi să aplici pentru o bursă?

Pe site-ul Logiscool găseşti regulamentul complet pentru aplicarea la bursele “Drumuri deschise”.

Iată ce trebuie să cuprindă aplicaţia ta:

  • Răspunsul copilului la întrebările ‘Ce curs îţi doreşti să urmezi în cadrul Logiscool şi de ce crezi că programarea este importantă?’ În maximum 150 de caractere.

  • Recomandarea învăţătorului (pentru elevii care sunt în clasele I-IV) sau a dirigintelui (pentru elevii care sunt în clasele V-VIII) din cadrul şcolii la care studiază elevul care va beneficia de bursă, în maximum 100 de caractere.

Pentru a fi eligibilă scrisoarea electronică, trebuie să se regăsească şi următoarele informaţii:

 

  • Nume şi prenume elev;

  • Clasa în care este elevul la data de 5 septembrie 2022;

  • Oraşul din care este elevul;

  • Nume şi prenume învăţător/diriginte;

  • Şcoala la care învaţă elevul;

  • Adresa de e-mail a profesorului.

Care sunt condiţiile de înscriere pentru burse?

Pentru a aplica la burse este nevoie să fii elev la o şcoală, privată sau de stat, şi să-ţi doreşti să dobândeşti noi cunoştinţe digitale. Nu ai nevoie de experienţă în domeniu, ci doar de foarte multă pasiune şi entuziasm pentru a descoperi lucruri noi din domeniul digital. 


Perioada de înscriere pentru bursele Logiscool este până pe 24 septembrie ora 20:00, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 27 septembrie, prin intermediul unui e-mail.

Sursa:Comunicat Logiscool