IJP PRAHOVA.ACTIVITATE INFORMATIV-PREVENTIVĂ ÎN COLEGIUL ENERGETIC ELIE RADU DIN PLOIEŞTI
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova este alături de elevi, părinţi şi cadre didactice în noul an şcolar, şi va desfăşura permanent activităţi în unităţile de învaţămănt, pentru creşterea siguranţei în unitatile şcolare şi în zona adiacentă acestora.
 
Astfel, în această dimineaţă, pe parcursul a două ore, poliţiştii de siguranţă şcolară, prevenire, ordine publică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, acţiuni speciale, dar şi cei ai Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti au desfăşurat o acţiune informativ-preventivă la 11 clase din cadrul Colegiului Elie Radu din Ploieşti.
 
Activitatea a avut ca scop conştientizarea elevilor cu privire la prevenirea infracţiunilor motivare de ură, scăderea riscului de victimizare în rândul copiilor şi modalităţile de prevenire antivictimală a acestora, dar şi depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care tulbură ordinea şi liniştea publică sau încalcă în orice mod prevederile legale.
 
Poliţiştii şi-au propus ca elevii să conştientizeze nu numai faptul că violenţa, în unităţile de învăţământ sau în afara acestora, este interzisă şi pedepsită conform legii, dar şi faptul că efectele violenţei pot fi foarte grave şi le pot influenţa în mod negativ viaţa, chiar şi atunci când vor deveni adulţi.
 
Pe timpul activităţii, celor 235 de participanţi le-au fost prezentate principalele fapte antisociale ce sunt săvârşite de către elevi şi consecinţele legale, sociale şi morale ale acestora, fiind dezbătute şi teme precum prevenirea bullying-ului şi a absenteismului şcolar.
 
Aceste întâlniri urmăresc în special reducerea violenţei şcolare, dar şi încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul şcolar, social sau familial.
 
Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul specialiştilor Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Prahova.