PESTE 400 DE SANCŢIUNI APLICATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI
În perioada 9 – 11 septembrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost efectuate 13 acţiuni punctuale în zonele rurale adiacente municipiului Ploieşti, a oraşelor Băicoi, Blejoi, Buşteni, Plopeni, Slănic şi Vălenii de Munte, a comunelor Bălţeşti, Drajna, Apostolache şi Sangeru, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ.
 
Astfel, poliţişti prahoveni au acţionat pe linie rutieră, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, în vederea combaterii accidentelor produse pe fondul consumului de alcool sau a substanţelor psihoactive, pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, dar şi pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere ce au avut ca principală cauză neacordarea de prioritate pietonilor.
 
În acest context, au fost legitimate 1.250 de persoane şi au fost controlate 1.022 de autovehicule, fiind totodată efectuate 437 de testări cu aparatul etilotest şi 10 cu aparatul Drugtest.
 
În perioada menţionată, au fost aplicate 430 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 150.000 de lei.
 
În urma abaterilor constatate, au fost reţinute 18 de permise de conducere şi 18 certificate de înmatriculare au fost retrase.
 
Totodată, au fost constatate şi 7 infracţiuni la regimul rutier.
 
Nerespectarea normelor rutiere în vigoare aduc, de cele mai multe ori urmări nefaste! 
 
Fiţi responsabili în trafic, conducând preventiv pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur.
 
Foto ilustrativ/jurnalulph.ro
 
Sursa:IPJ Prahova