ACTIVITĂŢI PREVENTIVE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII  PRAHOVENI LA FESTIVALUL SINAIA 2022
În primele două zile de festival, 9-10 septembrie a.c., poliţiştii au desfăşurat activităţi în cadrul Caravanei Informativ- Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, prezentată în cadrul Festivalului Sinaia Forever, ediţia 2022.
Astfel, poliţiştii au transmis turiştilor o serie de recomandări pentru ca aceştia să nu devină victime ale unor infracţiuni: să nu raspundă la provocări cu violenţă, să respecte normele de convieţuire socială, să nu lase bunuri la vedere în autovehicule, să nu lase deschise portierele, geamurile de la autovehicule.
De asemenea, a fost prezentată şi autospeciala Serviciului Rutier, respectiv Laboratorul de Siguranţă Rutieră, special destinată şi echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere şi regulile de circulaţie pe drumurile publice.
Poliţiştii prezenţi au răspuns la toate întrebările micilor vizitatori despre curiozităţile legate de munca de poliţie.
Totodată, activităţile au beneficiat şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Ploieşti.
Cei prezenţi, în special tinerii, au testat ochelarii care simulează efectele consumului de alcool şi droguri, putând astfel conştientiza modul în care consumul de alcool sau substanţe interzise le afectează echilibrul, viteza de reacţie, capacitatea de coordonare a mişcărilor, felul în care se orientează în spaţiu sau modul în care apreciază distanţa sau viteza.
 
Sursa:IJP Prahova