Şcoala a început  şi  pentru  deţinuţii  Penitenciarului  Ploieşti

Luni, 05 septembrie 2022, la Penitenciarul Ploieşti, un grup  format din 16 persoane private de libertate adulte, aflate  în  clasele I-IV, au început cursurile de şcolarizare, în  cadrul programului  „A doua şansă ”.

Activitatea de şcolarizare  în unitatea de detenţie se realizează în baza Legii nr. 254 din 2013 şi în acord cu Recomandările Europene privind educaţia în penitenciare, cu sprijinul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1 Ploieşti.

Penitenciarul Ploieşti asigură manualele şi rechizitele aferente, Inspectoratul Judeţean Şcolar Prahova asigură salarizarea cadrelor didactice, programa şcolară cuprinde aceleaşi materii şi bareme de evaluare, similar ca în toate şcolile din sistemul educaţional românesc, iar în diplomele primite nu se face referire la absolvirea cursurilor în penitenciar.

           Administraţia Naţională a Penitenciarelor, prin serviciile de educaţie şi asistenţă psihosocială din penitenciare, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratele Şcolare Judeţene au pus în aplicare, în sistemul penitenciar, încă din anul 2006, programul de şcolarizare  “A doua şansă”, obiectiv prioritar pentru  creşterea şanselor de reintegrare socială  a persoanelor private de libertate şi dezvoltarea nivelului educaţional, fiind, totodată o alternativă viabilă pentru continuarea şi finalizarea studiilor obligatorii pentru persoanele care din diverse motive nu au reuşit să ajungă la şcoală.

Sursa:Comunicat Penitenciarul Ploiesti