Depistaţi la volan, deşi consumaseră băuturi alcoolice, aveau permisul de conducere suspendat sau nu deţineau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule
 
La data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 15:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au fost sesizaţi despre faptul că pe DC 83, pe raza comunei Râfov, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane.  
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului constatând faptul că un bărbat în vârstă de 25 de ani, din comuna Râfov, în timp ce se deplasa pe DC 83, din comună, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din aceeaşi comună. 
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest care, în cazul tânărului în vârstă de 20 de ani a indicat valoarea de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a celor doi conducători auto a rezultat faptul că tânărul de 20 de ani nu posedă nici permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
 
În urma impactului, cei doi conducători auto au suferit vătămări corporale, aceştia fiind transportaţi la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi vătămare corporală din culpă.
 
La data de 4 septembrie a.c,  în jurul orei 17:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Scorţeni, au oprit, pentru control, pe DJ 100D, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 68 de ani, din judeţul Ilfov. 
 
Cu ocazia solicitării documentelor personale şi ale autoturismului, bărbatul a prezentat cele solicitat,  cu excepţia permisului de conducere, declarând că l-a uitat acasă. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-suspendat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
 
Tot ieri, în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au fost sesizaţi despre faptul că pe DJ 102B, în comuna Drajna, s-ar fi produs un accident rutier în care a fost implicat un singur autoturism. 
Din primele verificări a rezultat faptul că, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Bucov, în timp ce se deplasa pe DJ 102B, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi intrat în coliziune cu un podeţ aferent sensului său de deplasare. 
În urma impactului, autoturismul a ricoşat într-un stâlp din lemn, ulterior, răsturnându-se pe plafon.  
La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, aparatul a indicat valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, rămânând totodată sub supraveghere în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. 
În cauză, s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă.
 
Sursa:IPJ Prahova
Foto ilustrativ/realitatea.net