PESTE 300 DE SANCŢIUNI APLICATE ŞI 25 DE PERMISE DE CONDUCERE AU FOST REŢINUTE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI
În perioada 2 – 4 septembrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost efectuate 16 acţiuni punctuale în zonele rurale adiacente municipiilor Ploieşti şi Câmpina, a oraşelor Băicoi, Blejoi, Boldeşti Scăieni, Comarnic, Plopeni, Slănic, Urlaţi şi Vălenii de Munte, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ.
Astfel, peste 200 de poliţişti prahoveni au acţionat pe linie rutieră, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, în vederea combaterii accidentelor produse pe fondul consumului de alcool sau a substanţelor psihoactive, pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, dar şi pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere ce au avut ca principală cauză neacordarea de prioritate pietonilor.
În acest context, au fost legitimate 1.121 de persoane şi au fost controlate peste 1.000 de autovehicule, fiind totodată efectuate şi 400 de testări cu aparatul etilotest.
În perioada menţionată, au fost aplicate 333 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
În urma abaterilor constatate, au fost reţinute 25 de permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare au fost retrase.
Totodată, au fost constatate şi 5 infracţiuni la regimul rutier.
Nerespectarea normelor rutiere în vigoare aduc, de cele mai multe ori urmări nefaste!
Fiţi responsabili în trafic, conducând preventiv pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ/pressalert.ro