PRAHOVENI  DEPISTAŢI LA VOLAN SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
În dimineaţa zilei de ieri, 2 septembrie a.c., în jurul orei 07:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi, în timp ce desfăşurau activităţi de depistare a persoanelor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice pe strada Republicii din oraş, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din oraşul Băicoi. 
 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
La data de 2 septembrie a.c., în jurul orei 21:30 poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroului Rutierbau fost sesizaţi despre faptul că pe strada Depoului, din municipiu ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un singur autoturism, fiind posibil ca şoferul să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice.  
 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din municipiu, în timp ce se deplasa pe strada Depoului ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu bordura aferentă sensului său de deplasare. 
 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ