POLIŢIŞTII PRAHOVENI, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ŞCOLAR
Luni, 5 septembrie, peste 370 de poliţişti, împreună cu ceilalţi parteneri instituţionali vor acţiona în zona celor 632 de unităţi de învăţământ reprezentate de grădiniţe, şcoli şi licee din judeţul Prahova, pentru un început în siguranţă al noului an şcolar.
 
Emoţiile şi bucuria revederii colegilor, educatorilor, învăţătorilor şi profesorilor, precum şi încrederea cu care elevii încep noul an şcolar vor defini această zi, la fel ca în fiecare an, zi în care ne bucurăm să fim aproape de cei mici.
 
Pentru poliţiştii prahoveni, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă şi să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale Poliţiei, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni şi pleca de la şcoală.
 
Având în vedere faptul că valorile de trafic vor creşte pe drumurile publice, aproximativ 100 de poliţişti rutieri prahoveni vor fi prezenţi în apropierea tuturor unităţilor de învăţământ şi pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin şi pleacă de la unităţile de învătământ.
 
Premergător începerii anului şcolar 2022-2023, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova- Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Biroul Siguranţă Şcolară au desfăşurat o serie de activităţi preventive în cadrul campaniei ,, Vacanţa s-a terminat! Sunteţi pregătiţi pentru un nou început?”
 
Activităţile preventive în unităţile de învăţământ se vor intensifica pe parcursul anului şcolar, scopul acestora fiind reprezentat de prezentarea unor modalităţi de soluţionare non-agresivă a conflictelor, precum şi a unor noţiuni juridice privind răspunderea penală şi consecinţele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de convieţuire socială.