POLIŢIŞTII RUTIERI PRAHOVENI CONTINUĂ ACŢIUNILE DE TIP ”BLITZ” PENTRU DEPLASĂRI PE RAZA JUDEŢULUI CÂT MAI ÎN SIGURANŢĂ
La data de 31 august a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, pentru drumuri cât mai în siguranţă, au fost efectuate 5 acţiuni de tip ’’BLITZ’’  pe Drumul Naţional 1, în municipiul Ploieşti şi pe raza oraşelor Plopeni şi Slănic.
 
Astfel, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, cei ai Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier şi cei ai Poliţiilor orăşeneşti Plopeni şi Slănic au acţionat pe linie rutieră, în scopul combaterii accidentelor rutiere ce au drept cauză de producere neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor care au acest drept, precum şi abaterile săvârşite de pietoni. 
 
În cadrul celor 3 acţiuni au fost controlate 250 de autovehicule, dintre care 40 de dube, fiind efectuate în total peste 150 de testări cu aparatul etilotest.
 
De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 130 de sancţiuni contravenţionale,  dintre acestea, 15 fiind aplicate pentru abaterile săvârşite de pietoni, 6 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, precum şi 1 pentru 1 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului.
 
Şi combaterea conducerii cu viteză peste limita legală a fost în atenţia poliţiştilor, fiind aplicate 25 de sancţiuni şi în acest context.
 
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 35.000 lei. 
 
În urma abaterilor constatate, au fost reţinute şi 8 permise de conducere, 6 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, 2 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept, precum şi 8 certificate de înmatriculare. 
 
RECOMANDĂRI: 
 
•Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!
•Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
•Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
•Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
•Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efect psihoactiv!
•Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
•Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
•Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
Sursa:IJP Prahova