IJP PRAHOVA.ÎN AUTOBUZE, PENTRU ÎNTĂRIREA SENTIMENTULUI DE SIGURANŢĂ PE TRASEELE DIN MUNICIPIUL PLOIEŞTI
 
 
Ieri, 30 august a.c., în intervalul orar 20:00- 22:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au continuat acţiunile având ca scop asigurarea unui climat optim de siguranţă în rândul călătorilor T.C.E., pentru identificarea persoanelor care săvârşesc fapte ilicite, precum şi pentru întărirea sentimentului de siguranţă publică în cadrul comunităţii. 
 
Cei peste 20 de poliţişti au format echipe urcând în autobuzele care călătoresc pe traseele ce asigură transportul către puncte şi locaţii din municipiu în care au fost semnalate manifestări antisociale ale tinerilor, şi nu numai. 
 
Poliţiştii au adresat recomandări minorilor, femeilor tinere, precum şi persoanelor vârstince, aceste 3 categorii având un risc victimal ridicat, pentru prevenirea situaţiilor când sunt agresaţi verbal/fizic sau stânjeniţi în orice fel de anumiţi factori externi. 
 
De asemenea, mai mulţi călători, cu preponderenţă adolescenţii au fost consiliaţi în ceea ce priveşte comportamentul cu tentă agresivă.
 
Totodată, au atras atenţia tuturor călătorilor privind comportamentele de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică, acestea nefiind tolerate, iar în cazul constatării unor astfel de fapte, măsurile vor fi ferme, în conformitate cu legile în vigoare, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea ploieşteană ca fiind una sigură şi civilizată. 
 
Nu în ultimul rând, poliţiştii i-au îndrumat pe cetăţeni să apeleze numărul unic de urgenţă 112, dacă au asistat ori au cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale petrecută în mijloacele de transport public în comun, ori să apeleze cu încredere la cel mai apropiat poliţist.