Spectacol dedicat deţinutelor de la Penitenciarul de femei Targsorul Nou.„Cadou muzical în penitenciar”
Pentru succesul componentei de reintegrare socială este necesară implicarea comunităţilor locale în derularea acestui tip de activitate, în dubla lor calitate: de parteneri ai serviciului penitenciar şi de beneficiari ai întregului proces de reinserţie socială.
Astfel, în data de 30 august 2022, la sediul Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou, un grup format din artişti prahoveni, interpreţi de muzică populară şi uşoară, a susţinut un program muzical, dedicat persoanelor private de libertate custodiate.
Activitatea a fost derulată cu sprijinul lui Gabriel Dima, redactor şef al ziarului online Info Ploieşti City şi cu participarea unor interpreţi de muzică populară, uşoară, precum: Petty Muşa, Crina David, Ion Petre, Constantin Laura.
Au prezentat jurnalistul Virgil Rădulecu şi actriţa Teatrului Toma Caragiu” Ploieşti, Petty Muşa.
Sonorizare: Sound Master Marian Anghel.
Spectacolul a fost organizat în curtea interioară a penitenciarului, fiind primit cu entuziasm de cele aproximativ 100 de deţinute participante, clasificate în regimurile de executare deschis, semideschis şi închis.
Evenimentul a fost înregistrat şi urmează a fi difuzat prin intermediul televiziunii cu circuit închis, astfel toate persoanele private de libertate având posibilitatea de a viziona activitatea.