IJP PRAHOVA. Actiune de informare a elevilor si parintilor.„VACANŢA S-A TERMINAT. SUNTEŢI PREGĂTIŢI PENTRU UN NOU ÎNCEPUT?”
 
Marţi, 29 august a.c., poliţiştii de prevenire şi cei de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au anunţat încheierea vacanţei şi au asaltat cu informaţii preventive copiii, părinţii şi bunicii care se pregăteau pentru deschiderea noului an şcolar, fiind surprinşi la raionul de rechizite dintr-un centru comercial din municipiul Ploieşti.
 
Astfel, părinţii şi bunicii care se aflau de mână cu cei mici au fost informaţi cu privire potenţialele pericole la care sunt expuşi copiii, primind recomandări utile în vederea prevenirii victimizării lor. 
 
A fost abordată problematica anturajului, aceea privind accesarea în siguranţă a reţelelor de socializare, precum şi cum să utilizeze într-un mod productiv internetul, cum să se comporte în interacţiunea cu persoanele necunoscute, dar şi cum să se deplaseze în siguranţă de acasă către şcoală şi de la şcoală-acasă. 
 
Această acţiune a fost prima dintr-un lung şir de alte acţiuni dedicate prevenirii evenimetelor antisociale în care pot fi implicaţi elevii de toate vârstele, având în vedere că VACANŢA S-A TERMINAT, iar noul an şcolar se apropie cu paşi repezi! 
 
Noi le urăm tuturor copiilor care acum se bucură de ultimele zile de vacanţă să aibă un an şcolar productiv cu rezultate excelente!  
 
Siguranţa copiilor, prioritate a poliţiştilor prahoveni şi în anul şcolar 2022 – 2023.