ACŢIUNE AMPLĂ A POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI IN BAICOI
La data de 28 august a.c., în intervalul orar 09:00-12:00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au acţionat pe mai multe linii de muncă într-o acţiune cu forţe mărite care s-a desfăşurat pe raza oraşului Băicoi.
 
Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul Rutier, Poliţiei municipiului Câmpina, precum şi cei ai Biroului pentru Protecţia Animalelor, în colaborare cu specialişti ai Direcţiei Sanitar Veterinare Prahova au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, prevenirii şi combaterii pricipalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum şi pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse alimentare şi nealimentare, pe drumurile publice din oraş şi în Piaţa mixtă a oraşului. 
 
În acest context, cei aproximativ 30 de poliţişti au legitimat peste 200 de persoane şi au verificat 80 de societăţi comerciale, controlând totodată şi 120 de autovehicule. 
 
În vederea prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efect psihoactiv poliţiştii rutieri care au acţionat pe mai multe străzi din oraş, au efectuat peste 70 de testări cu apartul etilotest, precum şi 10 testări cu aparatul DrugTest. 
 
În urma controalelor efectuate în trafic au fost depistaţi doi bărbaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, motiv pentru care le-au fost reţinute permisele de conducere. 
 
În cadrul acţiunii au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, reliefăm: 29 conform O.U.G 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, 9 conform H.G. nr. 984/2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, 7 conform O.G. NR. 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal. Totodată a fost confiscată şi suma de 8.076 de lei. 
 
Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 54.000 de lei. 
 
Exemple semnificative: 
 
Cu ocazia verificării de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova unei societăţi comerciale deţinute de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Vărbilău, s-a constatat faptul că bărbatul nu fiscalizase suma de 2.330 de lei, motiv pentru care, suma în cauză a fost confiscată, fiind aplicată şi o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 de lei conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.
 
În jurul orei 10:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi, în timp ce desfăşurau activităţi în cadrul acţiunii punctuale, au oprit, pentru control, pe strada Schelei, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani, domiciliat în municipiul Ploieşti. 
 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care şoferul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
 
În această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa:IJP Prahova