POLIŢIŞTII PRAHOVENI AU CONTINUAT ACŢIUNILE TIP ”BLITZ”.REZULTATELE  DIN DATA DE 27 AUGUST 2022
 
La data de 27 august a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost efectuate 6 acţiuni de tip ’’BLITZ’’  pe Drumul Naţional 1, pe raza municipiilor Ploieşti şi Câmpina, precum şi pe raza comunelor Bărcăneşti, respectiv Măneşti. 
Astfel, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, cei ai Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier şi cei ai Secţiilor urbane de poliţie Ploieşti au acţionat pe parcursul întregii zile, pe mai multe intervale orare, în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. 
Depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efect psihoactiv, şi care reprezintă un real pericol pentru toţi participanţii la trafic a fost unul dintre obiectivele poliţiştilor, în cadrul celor 6 acţiuni. 
În acest context au fost controlate peste 320 de autovehicule, dintre care 60 de bube, fiind efectuate peste 200 de testări cu aparatele etilotest, precum şi 15 cu aparatul DrugTest. 
De asemenea, au fost aplicate 150 de sancţiuni contravenţionale, 70 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 
Valoarea sancţiunilor este de peste 50.000 de lei. 
În urma abaterilor constatate, au fost reţinute şi 11 permise de conducere, precum şi un certificat de înmatriculare. 
 
EXEMPLE SEMNIFICATIVE:
 
 În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 08:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina- Biroului Rutier, au oprit pentru control pe strada Sălaj, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiu. 
Cu ocazia solicitării documentelor personale şi ale autoturismului, cât şi în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca fiind radiat din anul 2021. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat. 
 Ulterior, în jurul orei 11:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce acţionau cu aparatul radar pe Drumul Naţional 1, în afara municipiului Ploieşti, acesta a înregistrat un autoturism circulând cu viteza de 136 km/h (+ 36 km/h în afara localităţii). 
Poliţiştii au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului în cauză, la volanul acestuia fiind identificată o femeie în vârstă de 55 de ani, din municipiul Bucureşti. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că femeia figurează cu permisul de conducere cu restricţii-reţiunut. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. 
 La data de 28 august a.c., în jurul orei 17:00, poliţiştii Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serivicu, pe strada Ştrandului din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani, din municipiu. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că valabilitatea numerelelor provizorii de circulaţie figurează ca fiind expirate din cursul lunii martie a anului curent. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
 
Sursa:IJP Prahova