Înscrieri record la Programul MOL de promovare a talentelor din acest an

Peste 600 de proiecte au fost înscrise de către tineri talentaţi în cadrul ediţiei 2022 a Programului MOL de promovare a talentelor;

Aproape 2.000 de tineri sportivi şi artişti au solicitat finanţare în valoare totală de peste 4.500.000 de lei;

În cadrul celor 17 ediţii ale Programului, derulate între anii 2006-2022, finanţarea acordată este de peste şase milioane de lei, de care au beneficiat 3.340 de tineri talentaţi.

 MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au selectat câştigătorii celei de-a 17-a ediţii a Programului MOL de promovare a talentelor. În acest an a fost acordată finanţare în valoare totală de 583.549 de lei, iar cu acest buget vor fi susţinute 205 de proiecte de artă şi sport şi 592 de tineri sportivi şi artişti. Începând din 2006 şi până în prezent, prin acest Program au fost sprijiniţi 3.340 de tineri talentaţi cu finanţare în valoare totală de 6.050.593 de lei. Aceste resurse au fost investite în proiecte special concepute pentru a-i ajuta să îşi dezvolte abilităţile necesare pentru a-şi transforma talentul într-o carieră.

La Festivalul Olimpic al Tineretului European din acest an care a avut loc în perioada 24-30 iulie, Banská Bystrica, comunitatea reunită în jurul Programului MOL de promovare a talentelor a fost bine reprezentată. Astfel, au participat 11 sportivi, beneficiari ai diferitelor ediţii ale programului: Badea Robert Andrei, Coman Darius Ştefan, Constantinescu Alexandru, Diamandescu Eliza, Nagy Nándor – înot, Balogh Hanna – judo, Niculae Melisa Anamaria, Prâsneac Alexandru – atletism, Novák Edmond, Posea Silvia Maria – ciclism, Marcu Norbert Mihai – gimnastică artistică.

Este o bucurie şi onoare să putem susţine prin acest Program unii dintre cei mai buni tineri sportivi şi artişti din ţară, care vor avea ocazia să participe la competiţii, festivaluri, concerte şi expoziţii internaţionale. Cu siguranţă vom mai auzi despre ei şi ne vom mândri cu toţii de rezultatele lor.” a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

La ediţia din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 601 de proiecte din 38 de judeţe şi din capitală – un record al tuturor ediţiilor. Prin aceste proiecte 1.911 de tineri sportivi şi artişti au solicitat finanţare în valoare totală de peste 4.500.000 de lei. Alocarea fondului disponibil de 583.549 lei a fost făcută în urma selecţiei realizate de către două jurii formate din specialişti în sport şi artă. După analiza aplicaţiilor, aceştia au declarat câştigătoare 205 de proiecte, care susţin 592 tineri talentaţi. Astfel, în domeniul sportului sunt susţinute 118 de proiecte cu suma totală de 223.500 de lei, în domeniul artelor 50 de proiecte cu 199.999 de lei, iar la categoria de vârstă de peste 18 ani, 37 de proiecte vor fi susţinute cu 160.050 de lei.

Programul este recunoscut pe plan naţional, fiind singurul din domeniu care se poate mândri cu 17 ediţii consecutive. Acesta a devenit cunoscut şi de tinerii cu nevoi speciale, cu dizabilităţi, care la rândul lor au rezultate deosebite. Astfel, în acest an s-au înscris şi au obţinut finanţare pianista Livia Frona, înotătorul Alexandru Turcanu şi echipa de Goalball a Liceului Special Moldova Târgu Frumos. Cei interesaţi ne pot contacta pe tot parcursul anului sau pot fi la curent cu noutăţile înscriindu-se în grupul de Facebook al Programului denumit „Program MOL de promovare a talentelor / MOL Tehetségtámogató”, şi care poate fi accesat aici a declarat András Imre, Directorul Executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

 

Din Prahova au obţinut finanţare:

Barbu Ioana Catalina Scrimă
Cornescu Darius Constantin Atletism
Niţu Gabriel Eduard Patinaj viteză
Georgescu Anthuza Canto
Stoica Florentina Nicoleta Vioară
Fierar Adrian Octavian Patinaj viteză
 

 

Sursa:Comunicat Fundatia Pentru Comunitate