IJP PRAHOVA continua proiectul VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ
 
Ieri, 19 august a.c., poliţiştii Biroului Siguranţa Şcolară, ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, dar şi cei ai Serviciului Rutier Prahova din cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Prahova au desfăşurat  o activitate informativ-educativă, în municipiului Ploieşti.
 
Această activitate s-a desfăşurat în cadrul Centrului Educaţional Montessori, unde au participat 25 de copii şi 5 cadre didactice.
 
Temele dezbătute cu cei mici au fost despre regulile de circulaţie şi siguranţa în viaţa de zi cu zi.
 
Poliţiştii prahoveni le-au prezentat acestora câteva reguli, pe care cei mici trebuie să le aibă în vedere, în viata de zi cu zi, pentru a evita victimizarea, respectiv, să nu discute cu necunoscuţii şi să nu primeasca daruri de la acestia, să nu plece însoţiţi de persoane necunoscute, să nu se urce în autoturismele străinilor şi să nu se îndepărteze de locuinţă, fără ştirea părinţilor. 
 
Pe linie rutieră le-au fost prezentate reguli de circulatie pentru a se proteja atunci când sunt participanţi la trafic în calitate de pietoni.
 
Totodată, cei mici au aflat care este Numărul Unic de Urgentă şi care sunt situaţiile în care poate fi apelat acest număr.
 
În cadrul activităţilor, cei mici au interacţionat cu poliţiştii, au fost entuziasmaţi şi şi-au exprimat dorinţa de a mai participa şi la alte activităţi de acest gen.
 
 
Sursa:IJP Prahova