Protecţia Consumatorilor din Prahova a amendat şi a dispus scoaterea definitivă de pe piaţă a 700.000 litri de băuturi răcoritoare depozitate în soare

În urma unei informaţii apărută în spaţiul public referitoare la modul în care sunt depozitate sticlele cu băuturi răcoritoare, într-o locaţie aflată în oraşul Vălenii de Munte, judeţul Prahova, o echipă a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova a întreprins o acţiune de control, care a confirmat cele semnalate.

Comisarii au constatat, astfel, la sediul companiei Maspex Romania SRL, din Vălenii de Munte, care este producător al unor produse marca Tymbark, diverse sortimente de băuturi răcoritoare depozitate în aer liber, sub acţiunea directă a razelor soarelui.

Acest mod de păstrare nu respectă condiţiile specifice menţionate pe eticheta produselor, unde este specificat clar că produsul trebuie "a se păstra la loc uscat şi răcoros, ferit de razele soarelui şi de îngheţ".

Sunt receptiv la toate mijloacele prin care consumatorii aleg să comunice cu noi, chiar dacă, cei mai tineri folosesc modalităţi neobişnuite de a transmite mesaje, până acum ceva timp. Învăţ permanent, adaug fermitate activităţii de control şi aduc un suflu nou în modul de abordare al fiecărei acţiuni în parte.

Am o familie întregită cu cea a celorlalţi consumatori şi mă identific cu lupta continuă care trebuie dusă pentru protejarea intereselor şi drepturilor acestora” – Ion Iordăchescu, comisar şef Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

Comisarii prahoveni, au sancţionat producătorul din Vălenii de Munte cu

  • amendă contravenţională în valoare de 30.000 lei

  • măsura de oprire definitivă a comercializarii si scoaterea din circuitul consumului uman a unei cantităţi de aproximativ 700.000 litri de băuturi răcoritoare.

  • Sursa:Comunicat Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova