IJP PRAHOVA.CARAVANA ”VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ”
VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ
 
Oraşul Sinaia este de departe cea mai cunoscută destinaţie turistică de pe Valea Prahovei, frumuseţea locurilor, multitudinea traseelor montane şi posibilităţile diverse de cazare, fac uşoară alegerea sa ca loc de petrecere a timpului liber, prin urmare poliţiştii prahoveni au ales să pătreacă timp preţios alături de turiştii veniţi în vacanţă.
 
Astfel, ieri, 11 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean au defăşurat o activitate informativ-preventivă, în parcul Dimitrie Ghica din oraş, dar şi în zona Castelului Peleş.
 
Pe parcursul a trei ore caravana ,,Vacanţă în Siguranţă’’ şi-a deschis uşile către copii insoţiţi de părinţi/bunici/învăţători, iar poliţiştii prahoveni i-au învăţat pe aceştia cum să se ferească de pericole, cum să nu vorbească cu persoanele străine, cum şi de ce să sune la 112, dar şi ce comportament să adopte când circulă pe drumurile publice.
 
Bineinţeles că, pe parcursul activităţilor, poliţiştii le-au oferit copiilor ocazia de a se urca în autospeciale şi de a se fotografia cu o parte din echipamentele din dotarea poliţiştilor.
 
Un alt aspect important, este acela că în concediu, toată lumea vrea să se relaxeze şi...de ce nu, să se distreze! Numai că distracţia unora poate însemna sfârşitul relaxării altora, dacă se depăşesc regulile bunului-simţ, iar de aici pot apărea situaţii conflictuale, cu urmări grave. 
 
De aceea, poliţiştii de la investigaţii criminale şi cei de la prevenire au dat câteva sfaturi turiştilor întâlniţi pe aleea Castelului Peleş din oraşul Sinaia:
 
Orice neînţelegere cu privire la parcare, camera de hotel, trebuie abordată cu calm, prin discuţii amiabile, fără a ridica vocea sau a jigni.
 
Oricât de mult dorim să ne distrăm, mai avem nevoie şi de odihnă.  Păstraţi liniştea în camere şi pe holurile hotelului pe perioada programului de odihnă şi în timpul nopţii! 
 
Consumat cu moderaţie, alcoolul poate fi un ingredient al distracţiei şi al stării de bine. Numai că, dacă depăşiţi măsura, vă poate transforma fie într-o victimă, fie într-un agresor. Opriţi-vă la timp, pentru a nu vă strica vacanţa!
 
Când mergeţi la o plimbare prin staţiune, nu luaţi sume mari de bani cu dumneavoastră, ci doar stricul necesar. O borsetă sau o gentuţă ,,turistică”, ţinută în faţă şi protejată cu mâna, constituie o modalitate foarte bună de păstrare a valorilor !
În zonele aglomerate, nu puneţi bani şi acte în rucsacuri purtate în spate!
 
Hoţii se pot servi cu uşurinţă. Dacă vă opriţi să cumpăraţi ceva, nu scoateţi din geantă toţi banii, ci doar suma necesară achizionării produsului! Nu vă lăsaţi intimidaţi de cei care vă grăbesc sau vă împing, puneţi portofelul la locul lui, şi nu în sacoşă ori în buzunar!
 
Pe drumul spre munte opriţi la benzinării sau în alte locaţii. Chiar dacă pauza este scurtă, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor şi rămâneţi în zona autoturismului dacă aveţi bunuri plasate la vedere. 
 
Genţile, bagajele, telefoanele mobile, GPS-urile, aparatura electronică sunt bunuri care nu trebuie lăsate la vedere în interiorul maşinii.
 
Poliţiştii pahoveni le urează turiştilor să petreacă o vacanţă în siguranţă, departe de orice evenimente negative!