Criza apei calde la Ploiesti. “Gazele nu sunt o problemă, avem o cantitate rezervată, pusă la dispoziţia ADI”
 
Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a răspuns marţi acuzelor lansate de Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean, care susţinea că municipalitatea a rezervat gaze la preţ subvenţionat şi nu le-a pus la dispoziţia operatorului. În plină criză a apei calde, Volosevici susţine că materia primă a fost pusă la dispoziţia firmei care a câştigat licitaţia, prin ADI Termo Prahova, şi că acest lucru e confirmat şi printr-o adresă recentă transmisă de operator.
Într-o declaraţie de presă făcută marţi după-amiază, edilul susţine că gazele respective, la preţ subvenţionat de stat, au fost rezervate de municipalitate de la Transgaz, în baza unei ordonanţe de urgenţă, la finalul contractului cu Veolia Energie, astfel încât să fie menţinut un preţ de preducţie scăzut. El a mai arătat şi o adresă oficială venită dinspre operator, în care se confirma că au existat cantităţi de gaze preluate, achitate şi înmagazinate. Declaraţiile primarului vin ca replică la cele făcute de preşedintele CJ Prahova, care a susţinut că operatorul evită să facă noi cheltuieli, în timp ce Primăria are la dispoziţie gaze la preţ redus şi nu le-ar pune la dispoziţie.
“Logica a fost simplă, noi am rezervat după ce Veolia a plecat, pentru ca ulterior să le dăm operatorului ce a câştigat procedura de achiziţie, ca să fie cât se poate de ieftin preţul de producţie şi să beneficiem de prevederile legale.
Din momentul în care operatorul a câştigat, noi am transmis către ADI Termo Prahova, să se cumpere gaz. Nu le-am ţinut pitite. Primăria Ploieşti nu ţine în subsol gazul. Imediat am înştiinţat în primul rând ADI Termo Prahova. Ştiţi cine e preşedinte acolo? Iulian Dumitrescu.
El habar nu are că ADI Termo Prahova avea gazul, pe care l-a transmis şi aşa s-a funcţionat până acum? Acestea sunt documentele”, a afirmat, marţi, primarul Andrei Volosevici.