Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară Prahova continuă să desfăşoare activităţi destinte copiilor care acum se află în tabere de copii sau în şcoli de vară
Deşi pentru elevi este vacanţa de vară, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară continuă să desfăşoare activităţi destinte copiilor care acum se află în tabere de copii sau în şcoli de vară. 
Astfel, în perioada 1-4 august a.c., alături de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară din Prahova au organizat şi desfăşurat 6 acţiuni informativ preventive în oraşele Azuga şi Băicoi şi în comuna Berceni, în cadrul unei tabere de copii, unei grădiniţe şi în cadrul unei şcoli de vară. 
La aceste activităţi au participat şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Antidrog şi Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane. 
Scopul principal al activităţilor a fost acela de îndrumare şi consiliere a  minorilor, astfel încât aceştia să se bucure de o vacanţă în siguranţă. Este important ca ei să conştientizeze riscurile la care se expun dacă aleg să încalce regulile de convieţuire socială şi în special, reprezentând o categorie vulnerabilă de participanţi la trafic, regulile de circulaţie rutieră. Cu acest prilej, cu precădere copiilor din ciclul primar le-au fost explicate câteva reguli de bază pentru a se deplasa în siguranţă pe drumurile publice ca pietoni sau biciclişti, dar şi faptul că strada nu este un loc de joacă. 
Elevii din învăţământul gimnazial au fost consiliaţi de către specialistul Agenţiei Naţionale Antidrog cu privire la riscurile consumului de droguri, atât din punctul de vedere al reacţiilor biochimice declanşate la nivelul organismului uman, cât şi prin prisma consecinţelor acestora asupra performanţelor şcolare, vieţii familiale şi sociale, dar mai ales care sunt prevederile legislative în materia traficului şi consumului de droguri. 
Şi reprezentantul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane a purtat discuţii cu elevii mai mari, vorbindu-le despre formele traficului de persoane şi despre cum sunt racolate victimele, cu exemple din activitatea practică. 
De informaţiile poliţiştilor angrenaţi în activităţi au beneficiat peste 120 de copii cu vârste între 4 şi 16 ani.
 
Sursa:IJP Prahova