Peste 50 de sancţiuni contravenţionale au fost primite de şoferii din Prahova
Ieri, 26  iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au acţionat pe Drumurile Naţionale din judeţ pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere greve, în atenţia lor fiind prevenirea şi combaterea indisciplinei pietonilor, precum şi prevenirea şi combaterea neacordării priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor care au acest drept. 
 
În cadrul acţiunii au fost controlate peste 110 autoveicule, fiind efectuate 60 de testări cu aparatul etilotest şi 5 cu aparatul DrugTest. 
 
În acest context, au fost aplicate peste 50 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 10.100 de lei, dintre care, 15 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale de către pietoni privind traversarea părţii carosabile în mod corespunzător. 
 
Totodată, pentru neregulile constatate au fost reţinute 5 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare. 
 
Astfel de acţiuni sunt organizate permanent la nivelul judeţului Prahova, pentru menţinerea unui climat optim de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ.
 
Le reamintim conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte regimul legal de viteză, să nu conducă sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, să acorde prioritate de trecere participanţilor la traficul rutier care au acest drept, să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier şi pietonilor să respecte prevederile legale privind traversarea părţii carosabile.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ