Fundaţia Comunitară Prahova va lansa Cafeneaua Comunitară, locul unde oamenii cu iniţiativă din Ploieşti se pot implica activ în viaţa oraşului
Credem că o comunitate locală puternică este cheia dezvoltării şi prosperităţii urbane, iar o comunitate puternică are nevoie de fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, noi, Fundaţia Comunitară Prahova lansăm Cafeneaua Comunitară Ploieşti, un proiect civic dedicat comunităţii în care trăim, prin care ne dorim să facem mai mult decât să aducem la aceeaşi masă persoane care doresc să se implice. Împreună, vom identifica, incuba şi implementa soluţii pentru problemele actuale ale Ploieştiului.
Când are loc prima ediţie ?
Te aşteptăm la prima ediţie a Cafenelei Comunitare Ploieşti joi, 14 iulie 2022, de la ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga” Ploieşti (curtea interioară, intrarea dinspre Parcul „Toma Socolescu”). Moderatorul întâlnirii este jurnalista Oana Despa şi vor avea loc 2 paneluri de discuţii privind problemele oraşului. 
Vom bea împreună o cafea bună şi vom pune bazele unei colaborări solide şi sănătoase pentru rezolvarea problemelor Ploieştiului.
Prima ediţie a Cafenelei Comunitare este organizată în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga”, Friends For Friends Foundation, Observatorul Prahovean, DADA Media, Prahova Economică.
Ce este Cafeneaua Comunitară ?
Gândit ca un spaţiu de găsit soluţii pentru oraş, Cafeneaua Comunitară face parte din „Fondul pentru Revitalizare Comunitară” şi este o platformă de dialog şi iniţiative civice dedicate Ploieştiului. Este locul care aduce cei mai importanţi membri ai comunităţii locale la aceeaşi masă, la o cafea bună, să vorbim despre ce dorim de la acest oraş. Şi să facem lucrurile să se întâmple. Împreună.
Cafeneaua este locul din care pleacă iniţiative, care uneşte probleme cu soluţii, deschide căi de dialog, ne dă încredere că se poate, ne dă energie, ne inspiră. Într-un cuvânt, trezeşte Ploieştiul la viaţă.
Ce este „Fondul de revitalizare comunitară” :
„Fondul de revitalizare comunitară” are ca obiectiv îmbunătăţirea relaţiei cetăţenilor cu oraşul în care trăiesc, prin exemple de bună practică, care inspiră schimbarea de atitudine pe care ne-o dorim.
Prin „Fondul de revitalizare comunitară” aducem împreună oameni, probleme, proiecte şi resurse pentru soluţionarea lor. Iar Cafeneaua Comunitară Ploieşti este unul din proiectele care vor duce la astfel de schimbări.
Despre noi, Fundaţia Comunitară Prahova
Fundaţia Comunitară Prahova uneşte cauzele care contează cu oamenii cărora le pasă. Prin programele şi evenimentele pe care le organizăm, unim resursele locale (timp, expertiză, fonduri) cu cele mai importante nevoi, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim cu toţii să trăim.
Concret, în cei 9 ani de activitate am susţinut 195 de proiecte judeţene şi 42 de burse, am implementat 22 proiecte comunitare şi am ajutat 15 cazuri medicale cu peste 3.000.000 lei, împreună cu 95 de companii şi fundaţii naţionale şi peste 1100 de donatori individuali.
Fundaţia Comunitară Prahova este o organizaţie judeţeană autonomă, apolitică, non-profit, non-guvernamentală şi nu se află sub influenţa niciunei companii sau persoane. Facem parte din Federaţia Fundaţiile Comunitare din România (http://ffcr.ro/), alături de alte 17 Fundaţii Comunitare, cu care colaborăm pentru a aduce în judeţul nostru cele mai bune programe pentru dezvoltarea comunităţii.
 
Sursa : Comunicat de presa Fundaţia Comunitară Prahova