Rock Your World – proiectul de educaţie non-formală din cadrul START ONG a ajuns la final

 

Asociaţia Aripi Pentru Toţi - A.P.T. a prezentat în perioada mai-iunie 2022, proiectul educaţional "Rock Your World", finanţat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act For Tomorrow.

Această primă ediţie a Rock Your World a reprezentat 9 ateliere de istoria muzicii acordate cu titlu gratuit pentru 90 de elevi cu vârste cuprinse între 14-18 ani, ai Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti, partenerul proiectului.

Scopul proiectului a fost dezvoltarea abilităţilor de comunicare ale tinerilor prin educaţie non-formală. Au avut loc 3 ateliere pentru 3 grupuri formate din 30 de elevi fiecare în perioada mai-iunie 2022. Traineri au fost Aura Dănciulescu şi Rareş Nistor, muzicieni la bază, iar elevii au fost foarte încântaţi de activităţile muzicale propuse de aceştia, de atelierele efectuate dar şi de jocurile interactive aplicate în clasă care i-au apropiat ca şi colegi dar care i-au şi sensibilizat în privinţa emoţiilor si a stării de bine create de muzică.

Puteţi urmări un scurt video de prezentare a Rock Your World pe pagina oficială de YouTube la acest link - https://youtu.be/gT0JkQEmAq8 iar mai multe informaţii despre desfăşurarea proiectului se pot găsi pe paginile de Social Media (Facebook şi Instagram) - Aripi pentru toţi dar şi pe site-ul asociaţiei: www.aripipentrutoti.com.

„Aripi pentru Toţi - APT” este o asociaţie non-profit în spatele căreia se află artişti, iubitori de muzică, ce are ca scop susţinerea demersurilor cultural-artistice şi sprijinirea iniţiativelor artistice ale tinerilor.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow, domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor publice şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

Sursa:Comunicat Asociaţia Aripi Pentru Toţi - A.P.T