Mesajele elevilor din Prahova, scenariul unui scurtmetraj în care joacă actorii de la Teatrul “Toma Caragiu” Ploiesti (video)
 
Mesajele elevilor din Prahova au devenit parte dintr-un scenariu de film. Scurtmetrajul “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în şcoală” este un proiect de tip manifest pentru educaţie realizat în colaborare cu Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti.
Printre cei mai cunoscuţi actori care apar în scurtmetraj se află: Andi Vasluianu, Bogdan Farcaş, Teodora Sandu, Mihaela Rus, Ioan Radu Burlan şi mulţi alţii.
 
Manifest pentru educaţie. Scurtmetrajul este realizat cu ajutorul a 10 actori de la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti. Aceştia interpretează rolurile unor elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, tineri care şi-au făcut curajul să spună, pe bune, ce se întâmplă la ei în şcoală.
Mesajele au fost trimise de către tineri, în lunile mai şi iunie, anul 2022, în campania pentru educaţie lansată de către Generaţia lui John şi susţinută de către Observatorul Prahovean.
Aşadar, scenariul scurtmetrajului “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în şcoală” se bazează pe fapte reale şi este scris, în mod anonim, de elevi de liceu şi gimnaziu, din Prahova.