România se află pe locul 14 în topul vaccinărilor împotriva Covid-19, la nivel global
România se află în topul 20 al ţărilor cu o rată bună de vaccinare a populaţiei împotriva Covid-19, potrivit unor date centralizate de către Bloomberg.
 
În prezent,vaccinul Pfizer-BioNTech a fost autorizat pentru utilizare în America de Nord, Europa şi Orientul Mijlociu, iar campaniile de vaccinare au început în cel puţin 51 de ţări. De asemenea, s-a constatat că vaccinul de la Moderna reduce infecţiile cu coronavirus cu 95%, potrivit unor studii realizate pe zeci de mii de voluntari.
 
Nu în ultimul rând, un vaccin realizat de către AstraZeneca Plc şi Universitatea din Oxford a primit autorizaţie în Marea Britanie pe 30 decembrie.
 
Alte ţări au un avans în ceea ce priveşte vaccinările. China şi Rusia şi-au autorizat propriile doze de vaccin în iulie şi august, înainte ca acestea să fie testate complet. De atunci, ţările au administrat milioane de doze, dar nu oferă prea multe detalii cu privire la progresul lor.
 
În Israel, rata de vaccinare a Israelului depăşeşte cu mult alte naţiuni, cu 28,5 doze administrate la fiecare 100 de oameni. Asta în condiţiile în care multe ţări nici măcar nu au început campania.
 
La nivel internaţional, România este pe locul 18, conform statisticilor realizate de Bloomberg, în condiţiile în care clasamentul ia în considerare şi Uniunea Europeană, ca entitate, dar şi ţările membre ale UE, separat.
 
Astfel, pe primul loc se află SUA, cu 14,3 milioane de vaccinuri până în 17 ianuarie. Urmează China, cu 10 milioane de oameni vaccinaţi, Uniunea Europeană, cu 5,2 milioane de vaccinuri, şi Marea Britanie, cu 4,3 milioane de oameni vaccinaţi.
 
1-SUA
2-China
3-UE
4-Marea Britanie
5-Israel
6-Emiratele Arabe Unite
7-Rusia
8-Italia
9-Germania
10-Spania
11-Turcia
12-Canada
13-Franţa
14-Mexic
15-Polonia
16-India
17-Arabia Saudită
18-România
19-Argentina
20-Danemarca