A fost modernizată secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Prahova
 
De curând, Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Prahova a fost modernizată.
 
Secţia se află la etajul 1 al SJU Prahova, dispune de 6 saloane, 30 de paturi şi două rezerve, iar aici vor ajunge şi pacienţi din judeţele vecine, Buzău, Dâmboviţa şi Ialomiţa.
3 luni au durat lucrările de modernizare.
După aproximativ 3 luni, timp în care pacienţii au fost internaţi la Secţia de Ortopedie, lucrările de modernizare au fost finalizate.
Saloane la standardade înalte.
Saloanele dispun de mobilier nou, grupuri sanitare şi sisteme de oxigen şi aspirare la fiecare pat, dar şi cu televizoare.
Proiect derulat de CJ Prahova.
Modernizarea Sectă de neurochirurgie a fost modernizată dintr-un proiect mai amplu derulat de Consiliul Judeţean Prahova, proiect care vizează extinderea şi modernizarea UPU Prahova, dar şi a Spitalului Judeţean Prahova.
Luni, pacienţii vor fi mutaţi în secţia renovată.
Luni, în secţia renovată vor fi mutaţi pacienţii cu patologie craniană sau a coloanei vertebrale.
 
” Modernizarea Secţiei de Neurochirurgie a SJU Ploieşti s-a încheiat, pacienţii beneficiind de condiţii la standarde europene
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a vizitat secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde, recent, au fost finalizate lucrările de modernizare.
Administraţia judeţeană a demarat încă de la sfârşitul anului 2017 lucrări ample de modernizare şi reabilitare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Acestea au început cu modernizarea secţiei Cardiologie, iar, ulterior, programul de îmbunătăţire a infrastructurii spitaliceşti a continuat cu secţiile Interne, Ortopedie şi Chirurgie vasculară.
Astăzi au fost finalizate lucrările la secţia Neurochirurgie şi, conform calendarului stabilit, va începe şi reabilitarea parterului unităţii sanitare, dar şi extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe, precum şi modernizarea ambulatoriului.
Obiectivul de investiţie face parte din proiectul, Modernizare corp clădire A + B din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti”, incluzând lucrări de arhitectură, instalaţii electrice, instalaţii de fluide medicale, lucrări de curenţi slabi (detecţie incendiu, comunicare voce/date, control acces), lucrări de înlocuire a coloanelor de apă cu uzură ridicată, precum şi lucrări de înlocuire a tâmplăriei şi a obiectelor sanitare. Secţia de neurochirurgie are şase saloane, cu un total de 30 de paturi, precum şi două rezerve.
Saloanele sunt prevăzute cu grupuri sanitare proprii, sisteme de oxigen şi aspirare la fiecare pat, dar şi cu televizoare, fiecare încăpere fiind dotată cu mobilier multifuncţional nou.
Preşedintele Bogdan Toader s-a arătat mulţumit de calitatea lucrărilor de modernizare efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, precum şi de dotarea acestuia cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Toate acestea vor contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale, oferind prahovenilor condiţii spitaliceşti optime.
Pe lângă pacienţii din judeţ, secţia de Neurochirurgie preia şi cazuri din judeţele limitrofe: Buzău, Dâmboviţa şi Ialomiţa, unde spitalele nu dispun de o astfel de specialitate.
Modernizarea Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti face parte dintr-un proiect amplu, derulat de Consiliul Judeţean Prahova, program care a vizat reabilitarea celei mai mari unităţi sanitare din judeţ, sănătatea fiind una din priorităţile mandatului preşedintelui Bogdan Toader.”