Cele mai sănătoase 10 alimente de pe planetă

„Eşti ceea ce mănânci” – calitatea vieţii noastre depinde în mod direct de produsele pe care le consumăm zilnic.

Desigur, toate alimentele naturale sunt într-o anumită măsură sănătoase, unele dintre ele însă au proprietăţi excepţionale şi nu trebuie să lipsească din meniul tău.

Lămâia

O singură lămâie conţine mai mult de 100% din norma zilnică de vitamina C. Ea este cel mai bun antioxidant şi un remediu antiinflamator foarte eficient. Mai mult ca atât, lămâia controlează nivelul de colesterol în sânge şi ajută oasele să fie rezistente.

Brocoli

O ceaşcă de brocoli pe zi conţine mai mult de 100% de vitamine din grupul K şi circa 200% din norma zilnică de vitamina C. De asemenea, o porţie de 100 de calorii de brocoli conţine mai multă proteină decât carnea de vită. Această legumă este bogată în microelemente şi vitamine. Ea conţine cea mai multă vitamina A, în comparaţie cu alte tipuri de varză.

Ciocolata neagră

Este bogată în atioxidanţi, vitamine şi minerale. Ea conţine componente necesare pentru sănătatea organismului: potasiu, cupru, magneziu. La fel, în ciocolata neagră se găseşte teobromina – o substanţă care întăreşte smalţul dinţilor şi scade riscul de apariţie a cariilor.

CONTINUARE

 

Sursa: https://eushtiu.com