Rozmarinul,cea mai puternică plantă pentru circulaţia sangvină a creierului
Oamenii se tratează deja de mulţi ani de artrită, gută, astmă, eczemă, afecţiuni ale ficatului, vezicii biliare, inimii… Aceasta ajută la restabilirea organismului după boli grave! Simţiţi că mintea şi corpul au obosit?
 
Acum veţi afla că există o plantă puternică şi aromată care vă poate da energia necesară. Aceasta creşte foarte bine în regiunile calde şi se foloseşte în calitate de condiment. Oamenii beneficiază de proprietăţile sale vindecătoare deja de sute de ani.
 
Planta miraculoasă se numeşte rozmarin – Iată doar câteva beneficii ale acestei plante minune:
 
1. Rozmarinul îmbunătăţeşte activitatea inimii şi a circulaţiei sangvine.
Are proprietăţi anti-sclerotice şi scade nivelul de colesterol. Cercetările au demonstrat că această plantă este folositoare pentru a se recupera după boli grave, în special pentru persoanele mai în vârstă care au o circulaţie sangvină deficitară la nivel de creier.
 
Pentru îmbunătăţirea circulaţiei sangvine a creierului şi a activităţii inimii se recomandă să consumaţi: 1 linguriţă de frunze de rozmarin la 2 pahare de apă fierbinte, se infuzează 30 de minute, apoi se strecoară. Se bea 1-2 linguri de 3 ori pe zi înainte de masă.
 
2. Rozmarinul întinereşte celulele pielii.
Hidratează pielea, îndepărtează ridurile şi umflăturile, activează circulaţia, conferă elasticitate, îmbunătăţeşte culoarea pielii, îndepărtează petele pigmentare. Se recomandă să se bea ceai de rozmarin, să se adauge ulei de rozmarin în creme şi măşti, precum şi să se aplice pe faţă infuzie de rozmarin.
 
3. Ameliorează durerile de articulaţii, îndepărtează inflamaţiile şi cicatrizează.
Este indicat în cazul proceselor inflamatorii din organism, deci benefic în caz de dureri de articulaţii, răceli şi tratarea rănilor, ulceraţiilor.