Brazilianul  Tavares da Silva a semnat cu Petrolul Ploieşti
 
FC Petrolul Ploieşti a ajuns la un acord cu mijlocaşul brazilian Jair Tavares da Silva, acesta semnând, cu gruparea noastră, un contract valabil pentru următoarele două sezoane.
 
În vârstă de 27 de ani, Jair vine din Finlanda, acolo unde evolua din 2016. Ultima dată la HJK Helsinki (50 de meciuri/15 goluri marcate), echipă cu care a cucerit titlul de campion în 2021, mijlocaşul sud-american a mai jucat pentru AC Oulu (82 meciuri/9 goluri) şi FC Ilves Tampere (61 meciuri/6 goluri), cu ultima echipă câştigând şi Cupa Finlandei (2019).
 
Bun venit, Jair!
 
* Înainte de a demara discuţiile cu Jair Tavares da Silva, clubul nostru a luat act de problemele, de natură legală, pe care jucătorul brazilian le-a avut în Finlanda.
 
Cum faptele s-au petrecut cu mai mulţi ani în urmă, iar comportamentul ulterior al jucătorului a fost ireproşabil, am considerat că verdictul dat nu trebuie să-i refuze lui Jair dreptul de a munci şi de a-şi întreţine, astfel, familia. În plus, pentru a demara formalităţile legale privind semnarea contractului, clubul nostru a solicitat cazierul judiciar al jucătorului, iar documentul, eliberat pe data de 16 iunie, nu menţionează elemente ce ar fi putut împiedica legitimarea sa.
 
FC Petrolul nu va tolera sub nicio formă abaterile de natură penală şi va fi, întotdeauna, un susţinător ferm al principiilor şi valorilor morale şi legale.