Remiză albă   pe „Cluj Arena”. Universitatea Cluj – PETROLUL PLOIEŞTI  0-0

Petrolul a plecat neînvinsă şi de pe „Cluj Arena”, după cea de-a zecea remiză a sezonului, bifată la capătul unui meci pe care formaţia noastră l-a jucat în superioritate numerică mai bine de 30 de minute.

Returul sezonului regulat a început aidoma finalului primei părţi a sezonului regulat. A fost, în urmă cu o săptămână, 0-0 la Sf. Gheorghe, în ultima etapă a turului, acum din nou o remiză „albă”, pe „Cluj Arena”, şi, aşezând punct peste punct, echipa lui Florin Pîrvu reuşeşte să se menţină în zona de play-off a ierarhiei.

Meciul de la Cluj poate fi trecut la capitolul „bine că n-am pierdut, păcat că nu am câştigat”! Pentru că, judecând realist, ambele variante ar fi fost posibile. În prima repriză, gazdele au fost mai prezente în ofensivă şi au irosit câteva ocazii importante, prin Ianis Stoica (15) sau Daniel Popa (27), dar în cea de-a doua, din minutul 61, Petrolul a jucat în superioritate numerică, după ce Vali Gheorghe a văzut direct cartonaşul roşu, la scurt timp după ce intrase pe teren. Doar că „găzarii” n-au reuşit să profite de avantajul numeric, iar atunci când au fost aproape să înscrie s-a opus portarul Iliev, autorul unei parade salvatoare la şutul expediat, din afara careului, de către Diomande (74).

A rezultat, până la urmă, un 0-0 echitabil, rezultat care menţine echipa noastră pe treapta a şasea a clasamentului Superligii, înainte de intrarea într-o nouă pauză de două săptămâni, ocazionată de acţiunile loturilor reprezentative. Astfel, următorul meci oficial va fi pe 26 noiembrie, atunci când pe „Ilie Oană” va veni ultima clasată, FC Botoşani.

Foto: Flaviu Buboi.

Universitatea Cluj – FC Petrolul Ploieşti 0-0

Universitatea: Iliev – Oancea, Piţian, Mitrea, Vătăjelu (67 Silaghi) – Cîmpanu (57 V. Gheorghe), Grobry (83 Filip), Nistor (cpt), Simion – Popa (83 Manu), I. Stoica. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

FC Petrolul: Zima – Doua, Pedro Justiniano, Meijers (cpt), Huja (46 Roman), Dumitriu – Jefferson (76 Seto), Diomande (85 Abuashvili), Jair, Grozav – Musi (76 Rădulescu). Antrenor: Florin Pîrvu.

Au arbitrat: Florin Andrei – Alexandru Vodă şi Mihăiţă Necula.

Cartonaşe galbene: Mitrea (12), Oancea (86)/Huja (20), Doua (48), Dumitriu (44), Meijers (68).

Cartonaş roşu: V. Gheorghe (61).

Rezervă: Nicuşor Flueran.

Arbitru VAR: Marcel Bîrsan.

Arbitru AVAR: Adrian Popescu.

Observatori: Dan Potocianu şi Marcel Savaniu.

Sursă:https://fcpetrolul.ro/universitatea-cluj-fc-petrolul-0-0-remiza-si-pe-cluj-arena/