Victorie în prima etapă din grupele Cupei României.Progresul Pecica – FC Petrolul Ploieşti 1-2
 
Începem cu dreptul aventura în ediţia 2023-2024 a Cupei României, “dubla” lui Mihai Roman aducându-ne o victorie la limită în deplasarea de la Pecica!
Cupa României este recunoscută drept competiţia surprizelor, o „zicală” pe care „lupii” erau obligaţi să o contrazică, pe terenul formaţiei de eşalon trei Progresul Pecica.
Au reuşit prin prisma rezultatului final, 2-1, dar au avut şi momente în care au părut surprinşi de replica adversarilor.
În linii mari, meciul s-a jucat într-o singură direcţie, aşa cum era de aşteptat spre poarta gazdelor, dar victoria elevilor lui Florin Pârvu s-a conturat cu multă muncă şi destule emoţii. Tehnicianul „galben-albaştrilor” a schimbat aproape în totalitate liniile faţă de partidele din campionat, iar debutul de meci a fost unul încurajator, deschiderea de scor venind relativ repede, după ce Mihai Roman (17) a transformat o lovitură de pedeapsă, fază soldată şi cu eliminarea lui Roland Wild, autorul unui henţ comis, în disperare, pe linia portii!
Doar că misiunea petroliştilor nu a devenit, aşa cum părea, şi mai facilă, pentru că, pe fondul unei scăderi evidente de turaţie, amfitrionii au profitat şi au restabilit egalitatea chiar înainte de pauză, Abdullahi Nasiru (43) punctând cu o lovitură de cap, trimisă din faţa porţii!
Lucrurile au reintrat în normal după reluare, repriza a doua fiind controlată cu autoritate de către petrolişti. Roman (55) a punctat din nou, trimiţând, cu capul, în plasa porţii adverse după o centrare venită de la Seniko, iar continuarea a însemnat o sarabandă de ocazii la poarta apărată de către Rafael Zamfir. Însă, Rădulescu (63 şi 70) a ţintit barele porţii gazdelor, Dumitriu (78) nu l-a putut bate pe Arsene, iar Răducan (82) a irosit o lovitură de pedeapsă, şutul său fiind „ghicit” de catre goalkeeperul Progresului.
S-a terminat, astfel, 2-1 şi plecăm cu trei puncte în Grupa A a Cupei României.
Următorul joc în această competiţie va fi pe terenul Chindiei Târgovişte, în jurul datei de 1 noiembrie.
Foto: Sebastian Tătaru
Progresul Pecica – FC Petrolul 1-2 (1-1)
Marcatori: Nasiru (43)/Roman (17-pen, 55).
Progresul: Zamfir – Moraru (77 Novac), Nasiru, Wild, Bodri – Shiaondo, Arsene – Bodri (27 Adamsick, 77 Bănăţan), Borcea, Nortey – Bozian (58 Răchită). Antrenor: Dan Stupar.
FC Petrolul: Eşanu – Dumitriu, Pedro (81 Huja), Meijers (cpt), Radu – Jefferson, Diomande (81 Vraciu) – Doua, Jair (60 Rădulescu), Mitrov (46 Grozav) – Roman (73 Răducan). Antrenor: Florin Pirvu.
Au arbitrat: Dan Ştefan Buzarnescu (Craiova) – Cosmin Bojan (Tg. Mureş) şi Mihai Ionescu (Brad).
Rezervă: Adelin Pavel (Olt)
Observatori: Ştefan Szilaghi (Satu Mare) şi Teodor Biriş (Hunedoara).