Cupa României.PETROLUL PLOIEŞTI se va duela cu deţinătoarea trofeului
Petrolul Ploieşti şi-a aflat adversarele din Cupa României, competiţie care, la fel ca anul trecut, se va desfăşura într-un format ce cuprinde o fază a grupelor şi, mai apoi, etape eliminatorii. Astfel, echipa  noastră va face parte din Grupa A, în cadrul căreia le va întâlni pe Progresul Pecica (Liga 3), Chindia Târgovişte (Liga 2) şi Sepsi OSK Sf. Gheorghe (Liga 1).
Graţie locului 8 ocupat în ediţia trecută de campionat, „lupii” au acces direct în faza grupelor, iar la tragerea la sorţi au făcut parte din Urna A, alături de primele şapte clasate în stagiunea 2022-2023 a Superligii. În Urnele B şi C s-au regăsit cele 16 formaţii care au obţinut calificarea după desfăşurarea tururilor anterioare ale Cupei României, rezultând, astfel, după procedura tragerii la sorţi, patru grupe de câte şase echipe.
Astfel, FC Petrolul a fost repartizată în Grupa A, alături de deţinătoarea trofeului, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, şi de AFC Hermannstadt, Chindia Târgovişte (ambele provenite din Urna B), Progresul Pecica şi Corvinul Hunedoara (ambele provenite din Urna C). Conform regulamentului, fiecare echipă va disputa câte trei meciuri, întâlnind câte o echipă din fiecare urnă valorică.
Programul Grupei A
 
Etapa 1 (27 septembrie):
 
ACS Procesul Pecica – Petrolul Ploiesti
 
AFC Hermannstadt – Sepsi OSK Sf. Gheorghe
 
Corvinul Hunedoara – Chindia Târgovişte
 
Etapa 2 (01 noiembrie):
 
Chindia Târgovişte – FC Petrolul Ploieşti
 
Corvinul Hunedoara – Sepsi OSK Sf. Gheorghe
 
Progresul Pecica – AFC Hermannstadt
 
Etapa 3 (06 decembrie):
 
FC Petrolul – Sepsi OSK Sf. Gheorghe
 
Chindia Târgovişte – AFC Hermannstadt
 
Progresul Pecica – Corvinul Hunedoara
 
* Partidele se vor disputa pe terenul formaţiei mai slab clasată în sezonul precedent.
Primele două echipe clasate în fiecare grupă în parte se califică în faza sferturilor de finală, cu menţiunea că echipele câştigătoare ale grupelor vor disputa meciurile pe teren propriu. De asemenea, în semifinale, câştigătoarele sferturilor de finală 1 şi 3 vor fi gazde.
Cine sunt adversarii!
ACS Progresul Pecica – gruparea arădeană evoluează în Seria a 8-a a celui de-al treilea eşalon, aflându-se, după disputarea a două etape, pe locul 3, cu o victorie şi un rezultat de egalitate. Anul trecut, Progresul a terminat campionatul pe poziţia a cincea, iar în această fază a Cupei României a ajuns după ce le-a eliminat pe CS Avântul Periam (1-0), ACS Ineu (3-0), Şoimii Lipova (2-1) şi ACS Viitorul Şimian (4-1). Echipa este pregătită de către Bogdan Bozian şi Dan Stupar, primul îndeplinind, de altfel, funcţia de antrenor-jucător al Progresului!
Chindia Târgovişte – cunoştinţă de data recentă, gruparea dâmboviţeană a retrogradat, în vară, din primul eşalon, după o ediţie trecută de campionat în care Petrolul a câştigat două dintre cele trei dueluri directe. Chindia s-a restructurat din temeli în pauza dintre campionate, iar pe banca tehnică se află Vasile Miriuţă, instalat în locul lui Dragoş Militaru, cel care începuse sezonul la conducerea târgoviştenilor. În Liga 2, Chindia ocupă 9 după şapte etape (două victorii, o remiză, două înfrângeri), iar în actuala ediţie a Cupei României le-a eliminat pe CS Blejoi (5-0) şi CS Phoenix Buziaş (3-0).
Sepsi OSK Sf. Gheorghe – este câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Cupei României, putând fi considerată, astfel, mai nou, drept o specialist a competiţiei! Cu Liviu Ciobotariu pe bancă, din vara acestui an, Sepsi a fost aproape să se califice şi în grupele Conference League, pierzând la mare luptă, în play-off, duelul cu norvegienii de la Bodo Glimt. 
În campionat, covăsnenii ocupă locul 6 (12 puncte), imediat în spatele Petrolului.
 
Cu Sepsi ne-am întâlnit în Cupa României şi în sferturile de finală ale ediţiei 2019-2020, dar şi în faza grupelor ediţiei 2022-2023, ambele confruntări, disputate pe „Ilie Oană”, fiind castigate de către formaţia din Sf. Gheorghe.
 
Foto: www.frf.ro