Egal după un meci interzis cardiacilor.PETROLUL PLOIEŞTI-Oţelul Galaţi 2-2
 
Etapa a 8-a din Liga 1 a debutat, vineri seara, cu duelul dintre Petrolul Ploieşti – Oţelul Galaţi. 
A fost primul meci între cele două formaţii în Liga 1 după opt ani.
Peste 8500 de spectatori au asistat la un meci nebun în care Petrolul a condus cu 2-0, însă scânteia Oţelului nu a întârziat sa apară rezultatul final indicând remiză la Ploieşti între două formaţii de tradiţie din Superliga României.
Prima ocazie a partidei a apartinut elevilor lui Dorinel Munteanu, care au ratat penalty în minutul 15, portarul „Lupilor” Zima remarcându-se pe tot parcursul meciului.
Cum ocaziile se răzbună, Petrolul înscrie prin Jair, din pasa lui Musi. Brazilianul a marcat fără probleme, din interiorul careului în minutul 30, scor la pauză 1-0.
În minutul 52, acelaşi Jair reuşeşte „dubla”. Brazilianul primeşte mingea în faţa porţii, pe care a trimis-o direct în plasă, Petrolul – Oţelul 2-0.
În minutul 60, elevii lui Dorinel Munteanu reduc din diferenţă prin Frederic, ca mai apoi în minutul 66, Oţelul să egaleze prin Cisotti, Petrolul – Oţelul, 2-2 acesta fiind şi scorul final după un meci spectaculos.
După acest rezultat, „lupii galbeni” se menţin pe poziţia a IV-a, cu 13 puncte după 8 meciuri jucate.
Brigada de arbitri a fost alcatuita din: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Popescu Adrian (Craiova) / Arbitru VAR: Trandafir Cristina Mariana (Bucureşti), Arbitru AVAR: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti)
Echipele din startul partidei au fost:
PETROLUL: Zima – Papp, Garutti, Ţicu (c.) – Doua, Hanca, Seto, Jair, Musi – Petrovic, Grozav.
OŢELUL: Dur-Bozoancă – Adăscăliţei, Yabre, Lovric, Zhelev – Lopez Varela – Cisotti (c.), Teles Pereira – Bodişteanu, Al. Pop, Maciel.
Petrolul rămâne neînvinsă de cinci etape, în care are trei victorii şi două egaluri. În data de 16.09.2023 Petrolul joacă în deplasare cu CFR Cluj după care pe 23.09.2023 primeşte vizita celor de la Hermannstadt Sibiu.