Denis Radu şi Georgi Abuashvili, noile transferuri ale lupilor galbeni
FC Petrolul Ploieşti a ajuns la un acord cu SSU Politehnica Timişoara pentru împrumutul tânărului jucător Denis Răzvan Radu (20 ani), clubul nostru urmând să aibe opţiunea unui transfer definitiv la finalul acestui sezon.
Denis Radu evoluează pe postul de fundaş dreapta şi a jucat, până acum, doar pentru gruparea „violetă”, în 69 de partide, la nivelul eşalonului secund şi în Cupa României. Evoluţiile sale în tricoul bănăţenilor l-au adus în atenţia selecţionerilor reprezentativelor de juniori, Denis având convocări la loturile naţionale „U18”, „U19” şi „U20”.
Fotbalistul georgian Georgi Abuashvili este noul jucător al “lupilor”, el fiind transferat definitiv de la FC Porto.
În vârstă de 20 de ani, Abuashvili, jucător de bandă stângă, a început fotbalul în ţara natală, la Dinamo Tbilisi, debutând în prima divizie la vârsta de 16 ani. A fost în lotul echipei care, la finalul sezonului 2018-2019, cucerea titlul in Georgia, iar în 2021 a fost achiziţionat de către FC Porto, evoluând, ulterior, pentru formaţia secundă a renumitului club lusitan.
Internaţional “U17″şi “U19” al Georgiei, Abuashvili a fost convocat, acum, şi la selectionata “U21” a ţării sale, pentru meciurile cu Gibraltar (6 septembrie) şi Moldova (12 septembrie), contând pentru preliminariile Campionatului European.
Sursă:FCPETROLUL.RO